wredni i zazdrosni

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 179
masz racje Barbara, ich prawda w oko kole to sa napewno ci ze STASI z bylej DDR
[wpis usunięty]
hat dieser Kindergarten ein Ende?
Polak w Niemcach(taki patriota:/ a zle odmienił rzeczownik-Niemczech) Nie obrażaj ludzi, bo sam jakimś cudem(widać po wypowiedziach) nie jesteś:/ To forum ma nazwe"szlifuj swój niemiecki" a więc jest po to, aby się niemieckiego nauczyć, jeśli chcesz tylko krtykować odwiedzaj fora innego typu:/ a nasze zostaw w spokoju!
dobrze, dobrze juz, po co ten Aufstand ,chcialem tylko opisac troche zacia w niemcach, przeciez taki tytul ma ten temat, a jaknp Aldi wygladaja to wszyscy wiedza
zycze wszystkim na tym forum z Polski, Niemiec, klice Molotowa i Adm. wesolych i pogodnych Swiat Wielkanocnych
dobra, dobra jak taki jesteś propolski i antyniemiecki, to dlaczeego nie nauczysz się porządnie "po polskiemu" mówić, co? Do nauki, a nie tu wypisywać o swoich personalnych traumatycznych przezyciach i o tym, jak to sobie nie mogłes poradzić ze swoją ksenofobią po zetknięciu się z nową kulturą, językiem itp. Okay, nie potrafiłes sobie w życiu poradzić, ale po co zaraz o tym rozgłaszać na forum, na TAKIM forum?! Es reicht, alle hier haben schon es satt! Mach besser, dass du hier wegkommst!
hmm nie czytałam wszystkich komentarzy więc jak się powtórzę to sorry...:)
Mam pytanie co do tej reklamy media markt...o co w niej chodziło? dlaczego była dla nas obrazliwa? proszę o opis;);)
ee a co do naszego Papieża...faktycznie to już jest strasznie chamskie...żeby tak na jego przykładzie oczerniać Polskę...:/
A co do POLAKA W NIEMCZECH faktycznie, może skoro masz takie złe nastawienie do wszystkiego co niemieckie, do niemców...oni robią to samo, bo widzą jak jest...

Hmmm a Polacy to też mnie często wkurzają:/ Nie nawidzę rasizmu...a dużo Go wśród nas.
Wrr nie nawidzę jak ktoś mówi coś złego o człowieku innej narodowości, czy skóry...a jeszcze bardziej mnie *** jak mówią coś złego o czarnych.
Jaaa :P Ja ich uwielbiam:))))))))))))))
I nie wiem jak tak można...są od nas o 100% lepsi...
nie wiem czy pod każdym względem...ale świetni sportowcy, najlepsi muzycy...
Serio nie rozumiem rasistow :[[
aaa i ja też życzę wszystkim z tego forum wszystkiego najlepszego :):*
ja zycze wszystkim tutaj wesolych swiat, a niektorzy chca mnie z tad wyzucic, ladnie to tak, grammatti, co niemcy cie tego juz nauczyli?
Pozatym ja nie jestem antyniemiecki ja opisuje tylko jacy oni sa, po prostu oni mnie nie interesuja, mam wielu dobrych kolegow Turkow z ktorymi utrzymuje kontakt, znam ludzi czarnych z Etiopii lub Nigerii ktorych bardzo lubie chodzilem tez z nimi do szkoly, a to ze niemcy ich nie lubia to nie moja sprawa
ide sie napic piwa, NIEMIECKIEGO, najlepsze na swiecie ,tak sadze a co myslicie o polskim?
Es ist leicht, schlechtes Bier zu brauen, aber schwer, es zu trinken. ;)
Zitat: "ja zycze wszystkim tutaj wesolych swiat, a niektorzy chca mnie z tad wyzucic"
takie życzenia z nutką ironii w tle to sobie daruj, wiesz.

Zitat: "ladnie to tak, grammatti"
a ładnie to budować negatywne stereotypy i podsycać nienawiść między narodami?

Zitat: "co niemcy cie tego juz nauczyli?"
nie, jeden taki polak!
grammati_____ozesz jakis ty inteligentny!!!Bueeee....Mdli mnie ta twoja egzaltacja....A wszystkim wam powiem,ze to iz wyganiacie mnie i polaka w niemcach z tego forum______to jest wlasnie przejaw nietolerancji!!!!Narzekacie na nas bo my narzekamy na was.Narzekamy na was bo wy narzekacie na nas.Tacy swieci jestescie????Tolerancja ale koniecznie w waszym wydaniu,tak???!!!Zarzucajac nam nietolerancje jestescie wybitnie nietolerancyjni bo pozbawiacie nas prawa do pogladow!!!!!A jeszcze dodam,ze my przede wszystkim OPISUJEMY swoje doswiadczenia z Niemcami,tymi o pogladach z lat 1939-1945!!!!!!Wesolych swiat pseudo-tolerancyjni i buziaki dodatkowo dla __polaka w niemcach____
[wpis usunięty]
hi , Barbara, oni sie tak przejeli tym patriotyzmem niemieckim ze nie widza juz co tu piszemy po polsku, caly czas przypominam ze opisuje tu tylko swoje doswiadczenia pozdrowko
Wyganiamy tylko tych ludzi, którzy nie stosują się do regulaminu i niepisanych zasad współżycia w społeczeństwie. Scheisswahrheit, że trzeba wszystko i wszystkich tolerować. Nie można wszystkiego tolerować!Tolerancja ma swoje granice. Jeżeli wyrażasz się o kimś w sposób uwłaczający jego godności, nie może być mowy o tolerowaniu takiego zachowania. Wrzucacie wszystkich Niemców do jednego worka. Tak nie można. Mówicie bzdury o osobach, których nie znacie. Robicie im krzywdę. Mamy to tolerować, bo tak trzeba? Nie, tego nie wolno tolerować!
Zresztą o jkaich poglądach ty mówisz? Wy macie poglądy? Boleśnie rozczarowaliście się życiem, liczyliście na to, że uda wam się coś osiągnąc w życiu, a tu zonk. I teraz na Niemców winę zrzucacie? Spórzcie na siebie.

Zresztą moglibyście sobie znaleźć bardziej odpowiednie miejsce i tam gadać sobie o czym chcecie. Wątpię czy tutaj ktoś ma ochotę wysłuchiwac jeszcze tych żałosnych skarg. Demos kratos.
To jest dokładniew temacie: STEREOTYPY
Stereotyp to niekoniecznie musi być cecha. Mokotow po prostu pomaga na tym forum i jest za to ceniony. Nie myl pojęć.
Również życzę Wesołych Świąt Zmartwychwstania Pańskiego.
Nie mam zamiaru się z Wami kłócić.
jak sam napisałeś chodziło o stereotypy, czyli jak postrzegani są Niemcy! Jesli sterotyp Polaka to złodziej i alkoholik, to ciebie mam tez traktowac jak pijaka i złodzieja?
Zresztą to było nie fair, że zacytowałeś wypowiedź Mokotowa z innego topicu. Wyrwane z kontekstu, nie o to chodziło i dobrze o tym wiesz.
grammati, nie przeginaj sam dajesz przyklad wycinajac wiekszosc z kontekstu, a potem strugasz elokwentnego inteligenta
Nie kontynuujmy tego, bo i tak już jest za dużo zamętu... :-(
taak? ciekawe co ci wycięłAm i zinterpretowałAm, nie przypominam sobie. Zreszta Weronika ma rację, skończmy to.
grammatti, przypominam...Zitat: "ja zycze wszystkim tutaj wesolych swiat, a niektorzy chca mnie z tad wyzucic"
takie życzenia z nutką ironii w tle to sobie daruj, wiesz.

Zitat: "ladnie to tak, grammatti"
a ładnie to budować negatywne stereotypy i podsycać nienawiść między narodami?

Zitat: "co niemcy cie tego juz nauczyli?"
grammati, nie widze nic zlego w przytoczeniu wpisow Mokotowa, sam sie chwali ze ma ich tu 500, nie sa przez niego , ani innych zastrzerzone, a wiec gdzie masz problem?
po pierwsze: to były wypowiedzi z tego tematu, nie było innego kontekstu, po prostu odpowiedziałam ci na te komentarze i skierowałam te odpowiedzi do ciebie, nie wmawiałam innym, że ty masz takie a nie inne zdanie
jaki zamet , Weroniko, to jest przeciez wolne Forum i kazdy moze wyrazic swa opinie i uwagi na temat D/PL jezeli dla was budzi to takie emocje to wasza sprawa, jest jednak na tym Forum wielu ludzi ktorzy podzelaja moja i innych opienie, a wiec,, wo liegt ihr problem?? he,
litości... gdzie tkwi problem? Weronika już wyjasniała. Mokotow pisął o stereotypach, a nie o tym, co on osobiście myśli o Niemcach, to był zupełnie inny kontekst.
Rozmowa z tobą jest bez sensu, ty nie rozumiesz, co się do ciebie mówi. Pisz sobie co chcesz, nie licz, że odpowiem na następny post. Ten jest ostatni z mojej strony.
gramatti, jesli jedziesz autostrada , np. w niemcach (sa najlepsze) to czy ja jade lewym, prawym, srodkowym czy bocznym pasem, jest to obojetne w rzeczy calej, tak czy tak jade w tym samym kierunku, logiczne teraz? a wiec po co te twoje skoki,
grammati, wierz mi to tylko emocje, jesli nie masz innych argumentow, nie musisz sie poddawac, traktuj to jako rozmowki na luzie, kazdy w zyciu ma jakies doswiadczenia , negatywne lub pozytywne , jeszcze raz powtarzam opisalem tu tylko swoje doswiadczenia z niemcami, tak niestety jest , ja rozumie ze ze wzgledu na pozytywna propagande o niemcach, jestem tu na tym forum besztany przez niektorych, nie podwazam ale pomocy i popularnosci Mokotowa jaka na tym forum istnieje i szanuje go za jego pomoc dla innych
Halte dir deine Freunde nah, aber deine Feinde noch näher
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 179