Au-pair w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 115
poprzednia |
na poczatku maja podpisalam umowe z firma zajmujaca sie posrednictwem i na poczatku wakacji chcialabym pojechac do Niemiec wlasnie jako au-pair/narazie tylko czekam na jakies oferty od tej firmy/ w zwiazku z tym mam pytanie, czy latwo jest zyc takiej auperce u Niemczech, czy ok 205 euro wystarczy na przezycie miesiaca, jade sama dlatego strasznie sie boje jak to wszystko bedzie wygladalo tam na miejscu. Moze ktos juz ma doswiadczenie w tych sprawach=P, moj nr [gg]
z gory dzieki za pomoc:*:*:*
Powinas dostawac 260€, 205€ bylo do konca 2005. Ja jestem od sierpnia 2005 jako au-pair i niedlugo wracam juz do domu. Z rodzinami jest roznie, zalezy na kogo trafisz. Jedne zabieraja dziewczyny ze soba na wakacje np. moja kolezanka byla na kanarach i sa w porzadku, a inne wykorzystuja. Zalezy jaka rodzina ci sie trafi. W kazdym miescie sa spotkania au-pair, na ktorych mozna poznac nowe dziewczyny.
wyzej adres do historii mojjego operowania w de;>

ja jestem aupair pierwszy raz, siedz e tu od polowy marca (dokladnie w hamburgu) i jestem bardzo zadowolona. moze rodzinka nie zabiera mnie ze soba na wakacje etc, poza tym nie zawsze jest rozowo, ale niezle trafilam - choc wiem, ze bywaja psychole...

260e to minimum, ja np dostaje wiecej i powinnas starac sie wiecej dostac, bo za to hmm no nie wiem, zalezy ile wydajesz, ale nie wolno przeliczac na zlotowki, bo to cie zgubi. szkoda tylko, ze zalatwiasz sobie rpzez agencje - tutaj sa takie bezplatne, po zgloszeniu do ktorych tez mialabys szanse cos odszukac. takie agencje posredniczace pobierajace oplaty to strata pieniedzy. tak czy inaczej zycze powodzenia!
hej czy moglabys mi dac namiar na takie agencje ? z gory dzieki:)

moj email [email]
Czy żeby zostać au-pair w Niemczech trzeba koniecznie znać niemiecki? To chyba głupie pytanie, ale... :)
no trudno mi powiedziec na jakim poziomie trzeba znac jezyk....ja nic konkretnego nie wiem...ale jedzie sie przeciez po to aby sie go nauczyc...napewno musisz znac podstawowe zwroty....kolezanka mowila mi ze przez pierwszy miesiac latala po domu ze slownikiem, rysowala, pokazywala, ale potem juz zaczela sama rozumiec o co chodzi i mature zdala 20/20 rozszerzona....powiedziala ze w 2 miesiace nauczyla sie wiecej niz przez 3 lata nauki w szkole
Hey! ja tez chce jechac do niemiec jako au-pair . złożylam papiery ok 2 miesiące temu i nadal nic- zadna rodzina sie do mnie nie zgłasza??!! nie wiecie jak długo sie czeka na odpowiedź z niemiec.. ?? zaczynam powoli sie niepokoic??? please napiszcie jak to długo trało wasze czekanie i jak sie z wami rodzina skontaktowała przez neta czy telefon??
ja zlozylam papiery 5 maja i tez nic...cisza jak narazie, a od 1 lipca chcialabym juz tam byc...ehh...=[
wiesz ja zlożylam 6 kwietnia i nic!! skąd jesteś zaboolek?? moze jedziemy przez tą sama agencje :P ja jade z Microservise a ty?? pozdr papapap
dziewczyny najlepiej dajcie ogłoszenia w portalach rodzinnych i dostanieciernoferty. Ja tak załatwiłam kilku dziewczynom z mojej miejscowości, bez problemu.Dużo rodzin sie zgłosiło.
wiesz tak mozna byłoby zrobić ale juz jest za poźno.nie wiem jak zaboolek ale ja zaplaciłam 800zl za pośrednictwo, troche dużo i szkoda by było te pieniądze stracic
hmm nie dostalas jeszcze zadnej oferty a juz zaplacilas za posrednictwo???
dzisiaj dzwonilam do swojej firmy bo tez sie troche zaniepokoilam tym ze nie dostaje ofert, ale facetka powiedziala mi ze maja juz kilka zgloszen, ale dopiero w czerwcu z reguly naplywa ich wiecej i ze nie ma sie co martwic bo jest naprawde bardzo duze zapotrzebowanie w Niemczech na au-pair
http://www.kontakt-international.pl/index.php?p=kontakt--->oto link do stronki firmy z ktora podpisalam umowe, jak cosik to piszcie na gygy:1863731
widze, że mamy podobne pomysły :p ja też sie zaniepokoiłam i dziś dzwonilam do tego biura, powiedzieli mi ze moje zgloszenie wzięła jakas rodzina z Bayreuth( miasto 70km od nurnbergi) ale sie jeszcze zastanawia. wiesz zaboolek nie spodziewaj sie ze dostaniesz jakies zgłoszenie teraz bo niemcy od piątku zaczynają Pfingstenurlaub i trwa on az do 19 czerwca. zazwyczaj wszystkie agencje sa wtedy zamknięte a potencjalne rodziny wyjechly na wakacje
jeszcze o jedno chcialam ci se zapytać:) jak dobrze mówisz po niemiecku?? ja sie strasznie boje ze sie niedogadam:( w niemczech jestem ok 3 razy do roku mam tam przyjaciół ale kurczaki z nimi caly czas po angielsku nawijam.. Nie wiem czy dam sobie rade jak np rodzina ta która mnie chce zadzwoni do mnie do domu!! okropne boje sie tej rozmowy!! czy ty z rodziną masz sie kontaktowac drogą eailwą czy telefon??
nic sie nie martw jedziesz po to aby sie nauczyc jezyka...ja ucze sie 5 lat, nie potrafie mowic perfekcyjnie i jak np ogladam telewizje niemiecka to niewiele rozumie...tylko pojedyncze slowa, ale znam dziewczyny ktore pojechaly i wiedzialay jak powiedziec dzien dobry, do widzenia, przepraszam itp. zero innego slownictwa....ja osobiscie nie wiem jak to jest z ta rozmowa telefoniczna, najlepiej napisac sobie pytania i poprostu je czytac...kolezanka mowila mi ze ona caly czas o cos pytala a oni pytali sie tylko kiedy przyjedzie...heh...ale facetka mowila powoli i wyraznie wiec skoro mniej wiecej masz juz jakis kontakt z jezykiem to powinnas sobie poradzic...a moze zacznij rozmawiac z przyjaciolmi po niemiecku zamiast po angielsku...
DO EWCI 2006,ewcia jak znas ztakie adresy gdzie mozna dac ogloszenie o opieke to daj znac.pozdrawiam
wszystkich dziewczynom,które samodzielnie chciałyby znaleźć sobie rodzinę goszczącą polecam stronę: www.aupair-world.net
Rejestracja,wystawienie profilu i nawiązanie kontaktu mailowego i telefonicznego z rodziną to wszystko za darmo !!
Powodzenia:)
Ja rowniez polecam bezpośrednie zalatwianie pracy jako au pair w Niemczech przez agencje niemiecka, co pozwoli wam na unikniecie kosztow za posrednictwo. Chetne osoby skontaktuje z duza agencja w Niemczceh, oczywiscie nieodplatnie. Piszcie na adres: [email]
ja mam takie pytanie podobno Au pair w Niemczech jest tylko na rok do jednego dziecka czy to prawda??? bo mnie się to zdaje jakies dziwne:/

i jeszcze jedno ile zarabia taka Au pair?
Knall ja tam weszłam i nie wiem czy wszystko tam jest na pewno za darmo?rnOdezwały się 2 osoby!Chciałbym z Tobą o tym pogadać bo nie wiem czy się zgodzić itd. Jak możesz to odp mi :agusia [email] z góry dziękuję!Pozdrawiam!
Jeżeli mimo wszystko któraś z was będzie miała obawy i woli sprawdzone biuro, to polecam Mikroserwis, bo sama z tą firmą wyjeżdżałam, a teraz jestem konsultantką. Kontakt ze mną to mail [email] lub tel.[tel]. Mogę wam pomóc i opowiedzieć o swoim wyjeździe. Strona internetowa biura Mikroserwis to www.aupair.com.pl. Szukanie rodziny na własną rękę też nie jest złym pomysłem, ale wiem, że nie każdy ma na to ochotę, czas, czy potrafi znaleźć coś dla siebie, dla wygodnych podałam bardzo sprawdzone namiary :)
hej ja jestem w niemczech jako au pair i w sierpniu koncze.jezeli chcialabys wskoczyc na moje miejsce to zadzwon do mnie [tel]. to jest nr tylko do mnie. jezeli nie ty to moze ktos inny? pozdrawiam cieplutko papa
Witam.
Ja jestem właśnie w trakcie załatwiania wyjazdu jako Au-pair do Niemiec. Swoją kandydature wysłałam w maju i po tyogodniu dostałam papiery od firmy: ankiete do uzupełnienia o sobie, referencje o charakterze moim i dotyczące opieki nad dziećmi, dotyczące zdrowia. Troszke się z tym guzdrałam. Ale pod koniec maja wysłałam i po kilku dniach dostałam umowe dopodpisania. Wpłaciłam I rate 300 zł i odesłałam umowe dzień przed Bożym Ciałem. 22 czerwca ( w czwartek) miałam telefon. Byłam zdziwiona bo czekam jeszcze na materiały dodatkowe od firmy. Dzowniła Pani ze Strasburga.Na poczatku zadała kilka po niemiecku pytań a następnie troche po polsku porozmawiałyśmy. Spytała omoje preferencje dotyczące rodzin i powiedziała że moją kandydaturą zainteresowało sie kilka rodzin. Następnego dnia był kolejny telefon ten już z Polski. Poinformowano mnie o dwóch rodzinach i wszelkie informacje przekazano na e-maila: zdjęcia,opis,list rodziny. Mieli zadzownić w piatek,ale pewnie przez te burze nie dali rady się dodzwonić. Myslałam że będzie się to dłużej ciągło ale jednak bardzo krótko to trwa :) pozdrawiam. Napiszcie czy już macie informacje dotyczące rodzin goszczących.
hej ja tez bym chciala wyjechac kolo wrzesnia przyszlego roku i ja mam takie pytanie czy jest mozliwosc dogadania sie z agencja ze chcialabym np. oferty glownie z Berlina lub Magdeburga? Bo ja bym np tam chciala jechac....jest takie cos mozliwe?
Nie które agencje dają taką możliwość,musisz tylko zaznaczyć to w odpowiednim miejscu kiedy składasz papiery pozdrawiam
Tzn ze mam szukać agencji ktora da mi taka mozliwosc???
Oj nie wiem ja miałam w ankiecie którą wypełniałam. Nie wiem czy wszystkie firmy mają taką możliwość. Ja miałam wskazać preferowany przeze mnie region, ja dałam że całe terutorium Niemiec =) dzowniła do mnie Pani ze Strasburga i pytała się mnie czy wole tereny wiejskie skąd będe miała możliwość dojechać do miasta na zajęcia, czy raczej wole być w mieście. Pozdrawiam
no a ja pewnie bede gnila w Polsce cale wakacje...=[
jak do 1 lipca nie dostane zadnej oferty to sie zalamie, a wszystko na to wskazuje,jak dlugo wy czekalyscie na jakas rodzine biorac pod uwage wyjazdy wakacyjne...???
W sumie ja krótko. Zarejestrowałam się on-line gdzieś w kweitniu, a dokumenty dostałam tydzień po do domu, a na drugi dzień na poczte. Kompletowałam je od niechcenia przez pół miesiąca i gdzieś pod koniec maja były gotowe do wysłania. Umowe dostałam już na początku czerwca. Podpisaną wraz z dowodem wpłaty wysłałam dopiero dzień przed Bożym Ciałem, a już 22 czerwca miałam telefon z Niemiec potwierdzający o przyjęicu mojej kandydatury i rozesłaniu mojego zgłoszenia. Dzień później miałam już telefon od agencji która powiadomniła mnie o chęci skontaktowania się ze mną rodziny. I wczoraj właśnie rozmawiałam już z jedną rodziną,a na poczcie mam jeszcze kandydatury dwóch rodzin. POzdrawiam
DO justynka 86: Z jaka agencja jedziesz ??
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 115
poprzednia |

« 

Pomoc językowa