Au-pair w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 115
Ja jade z agencji PROWORK. Jak do tej pory nie miałam żadnych problemów z tym biurem.
do :
jeśli jesteś zainteresowany wyjazdem to napisz na mojego maila: [email]
Można zaoszczędzić do 150 zł: ja polecam osobe i dzięki temu ja i ta osoba płacimy o 50 zł mniej. Wogóle koszty do maja wynosiły w sumie 575 zł,nie wiem czy dlaje jest promocja. Nie płaci się tutaj z góry całej kwoty tylko w dwóch częsciach, drugą dopiero gdy dostanie sie zaproszenie i będzie już wyjazd pewny na 100%. Ja własnie czekam mam nadzieję że moja rozmowa telefoniczna zaowocowała i że dostane zaniedługo zaproszenie :)
hey, nie robcie jaj i nie badzcie glupi. nie wydawajcie zadnej kasy na agencje.nie oplaca sie!szukajcie rodziny na wlasna reke.ja swoje 3 rodziny sama znalazlam-2 przez agencje niemieckie(za friko) i 1 z internetu.nie dajcie sie naciagnac na polskie agnecje, ktore chca na was zarobic. placicie 500 zloty za znalezienie rodziny, a to przeciez prawie wasza miesieczna pensja!!! jak ktos chce znalesc rodzine w monachium, to moge wam pomoc.znajde wam ogloszenia rodzin, i moge je sprawdzic(jakie sa), ale przekonac je do siebie musicie sami.pozdr
[email]
Hej ja teraz juz sama nie wiem agencja z która ja miałam ,,wspolpracowac ,, zazyczyła sobie ode mnie 1300zl za posrednictwo ...od razu sie wycofałam bo to ogromne pieniadze....szczerze mowiac nie stac mnie bylo na zaplacenie tego a nie bede ciagl od rodzicow....no ja chce jechac za rok po liceum moze zaczne sama szukac....buziaki*
sheilay tow eamil nie dziala:(
sheilay prosze cie podaj swojego maila jeszcze raz
Dziewczyny piszczie do mnie na adres [email] Mam namiar do dobra agencje niemiecka, ktora znajdzie wam rodzine bezplatnie (koszty poniesie sama rodzina!!!!!). Ominiecie w tens posob agencje poleksie, ktore zdzieraja z nas mnsotwo kasay!!!!! Pozdrawiam
witam
mam pytanie jk znalesc taka rodzine jesli nie chcem posrednictwa firmy?
aktualnie siedze w berlinie i zaczelam sie jezyka uczyc a teraz rodziny potrzebuje to troche skomplikowane ... na jakiej stronie moge sie oglosic by znalesc rodzine w berlinie?
SZUKAM RODZINY W BERLINIE PILNIE BO AKTUALNIE JESTEM I UCZE SIE W BERLINIE I NIE CHCEM REZYGNOWAC Z NAUKI NIEMIECKIEGO :MUSZE ZNALESC RODZINE :) POMOCY
Hej macie moze jakieś oferty wyjazdu do Niemiec chociaż na 2 tyg. np do opieki nad dzieckiem.?
Mnie raczej interesują jakiś krótszy wyjazd. W tym roku zdaję maturę i chciałabym trochę sioę podszkolić. Znacie może kogoś do kogo modłabym się zgłosić żeby wyjechać na 2 tyg.
bylam aupair w de, jechalam przez nimieckie biuro, nie musialam nikomu placic za posrednictwo!!! i ja bardzo dobrze trafilam!!!
dla zaineresowanych podaje link niemieckiej organizacji koscielnej, ktora zajmuje sie posrednictwem

http://www.au-pair-vij.org/agency/agencygermany/index.html

nie wszyscy znaja kafeterie, ale tam jest wiele forum na temat aupair
www.kafeteria.pl/forum

Pozdrawiam
kurcze, troche pozno tu wpadlam
ja jestem aupair w hamburgu od marca 2006, jechalam z neta, a na miejscu rodzinka zapisala mnie do bezplatnej agencji vij (ktos powyzej podal link)
i wszystko jest legalnie
jechalam znajac naprawde slabo niemiecki, raczej z angielskim i to po 2latach przerwy. na miejscu musialam intensywnie sie uczyc, zeby dostac pozwolenie na prace, ale juz wszystko jest ok. nie jest tak trudno znalesc rodzinki, bo teraz najwiecej luzdi jedzie do uk. jakby ktos mial jakies sensowne pytania, postaram sie odpowiedziec - moze to troche trwac bo nie zawsze mam neta, ale odp napewno
z gory niestety musze uprzedzic, ze adresow stron www od dawna nie mam - ale dla chcacego nic trudnego, ja szukalam sama wpisujac w googlach aupair i mi znalazlo ponad 10 serwisow. pozdrawiam i zycze powodzenia!
Hej! A ja od 2 lipca pracuje dla niemieckiej rodzinki (mala wioska,okolice Kolonii). To rodzinka znalazla mnie (na www.aupair-world.net)i skontaktowala sie telefonicznie. Mialam szczescie,bo rodzice mowia perfect po angielsku (ja tez calkiem niezle) i nie mam najmniejszego problemu z dogadywaniem sie z nimi. Niemiecki znalam na poz.podstawowym-teraz jest juz znacznie,znacznie lepiej. Rozumiem o czym rozmawiaja przy stole, kupuje niemieckie czasopisma, ogladam i rozumiem filmy. Sama wole jednak rozmawiac z nimi po ang,bo boje sie,ze kalecze za bardzo ich jezyk (oczywisci jak mus to mus;)) Obiecali mi 280 euro za mies, ale wlasciwie to dostalam jak dotad znacznie, znacznie mniej :\ Nie rozpaczam z tego powodu, gdyz jestem tu glownie po to, by uczyc sie jezyka. Od pazdz studia, wiec nie zabawie tu juz dlugo. Pozdrawiam i polecam :)
Aha-gdyby ktos mial do mnie jakies pytanka, chetnie odpowiem. Piszcie na maila: [email]
Pozdrawiam!
heh ja po 2 miesiacach tez bylam pelna optymizmu;] dopiero po 3-4 bedziesz mogla ich wlasciwie ocenic. oby bylo tak samo dobrze, jak na poczatku, oczywiscie:)
z flensburga albo okolic? jesli tak to piszcie:)
Hej! Wrocilam z Niemiec jako au pair, gdzie wyjechalam za posrednictwem niemieckiej agencji! Oczywiscie za posrednictwo nie placilam, a mialam fajna opieke agencji na miejscu, mozliwosc zmiany rodziny ect. Osobom czekajacym na rodzine udostepnie adres agencji i namiary na nia tak zebyscie WY tez bez dodatkowych kosztow mogly uczestniczyc w programie! Moj adres: [email] .Podrawiam
hej dziewczyny :))) ja rowniez wyjechalam za posrednictwem agencji niemieckiej, i rowniez jak kazda z was w podobnej sytuacji nie placilam za to posrednictwo ani grosza. oferty rodzin trafily do mnie stosunkowo szybko. nie ukrywam, ze pierwsza rodzina okazala sie niewypalem... i musialam zrezygnowac po miesiacu pobytu u nich. ale moja agencja blyskawicznie znalazla mi nastepna. hmm co wiecej przeprosila, za to, ze w pierwszej rodzinie poznalam tylko wady pracy au-pair... a przeciez to nie ich wina... nigdy nie wiesz jacy sa ludzie. i nie dotyczy to tylko rodzin goszczacych, ale samych au-pair'ek rowniez. rodzina u ktorej obecnie jestem miala okazje przejsc takie smutne doswiadczenie na wlasnej skorze niestet :( hmm... jestem tutaj od wrzesnia. w polowie stycznia musze wracac do domu. mam umowe podpisana na 5 miesiecy tylko, gdyz wracam do szkoly. moja rodzina decydujac sie na mnie, wiedziala o tym :) szukaja teraz kogos na moje miejsce, nastepnej au-pair po prostu... nawet pytali, czy nie moglabym im kogos polecic. moze ktoras z was mialaby ochote...? powiem, ze mieszkam w pieknej miejscowosci nad jeziorem Ammersee :) jakies 50 (a nawet nie cale chyba...) km od Monachium. w razie czego zostawiam swoje namiary, jakby ktos mial jakies pytania, prosze pisac. odpowiem na pewno! moj adres to, [email] i numer [gg]
czy mozecie mi blizej powiedziec co to za praca(au-pair) i na czym polega?
bardzo dziekuje!
Jedziesz mniej wiecej na rok czasu do jakiejs rodziny zagranicznej ( niekonieznie niemieckiej :P heh ) Twoim glownym zadaniem jest opieka nad dziecmi... No i zazwyczaj jakies drobne prace domowe (typu posprzatanie kuchni po posilkach, odkurzanie, troche prasowania itp. - to wszystko co sie robi w domu... a w jakich ilosciach, to zalezy od tego na jaka rodzine trafisz). Do dyspozycji masz wlasny pokoj (to co w nim sie znajduje rowniez zalezy od rodziny goszczacej), czasami jest tez wlasna lazienka. O jedzenie tez nie musisz sie martwic :) Poza tym uczeszczasz na kurs jezykowy, ktory oplaca rodzina. Hmm dlatego, ze jest to wyjazd nastawiony glownie na nauke jezyka, a nie na zarabianie pieniedzy, nie dostajesz wyplaty, tylko tak zwane kieszonkowe (w Niemczech teraz stawka wynosi 260E miesiecznie... Czasami mozna dostac wiecej... Wszystko zalezy od tego, do kogo trafisz :P )Co jeszcze mozna powiedziec na ten temat... jeden dzien w tyg masz wolny od pracy, przynajmniej raz w miesiacu powinna to byc sobota. ogolnie Twoj czas pracy tygodniowy nie powinien przekraczac 30 godzin. No to chyba tyle, co przychodzi mi teraz do glowy... Jakbys miala jakies pytania jeszcze, to pisz smialo. postaram sie odpowiedziec! :) W razie czego zostawie swojego maila... [email] i nr [gg] , Pozdrawiam! Ps. Ja aktualnie jestem Aupairka wlasnie... Ale w polowie stycznia wracam do domu. Rodzina u ktorej jestem, szuka kogos na moje miejsce... Moze ktos bylby chetny ? (hehe ponawiam propozycje z poprzedniego posta ;) )
Hej ja jestem aupair niedaleko Augsburga,, ty napisalas ze niedaleko Monachium hm ale w ktora strone od Monachium. moje [gg]
[wpis usunięty]
Powiedzcie mi czy jest taka mozliwosc zeby jechac jako au-pair do niemiec na rok,ale moc sie urwac na dwa wyjazdy powiedzmy 2-tygodniowe do polski??studiuje obecnie i nie chcialabym robic przerwy tylko miec tak zwany tryb indywidualny i stawiac sie tylko na egzaminach,zeby nie tracic roku,a wrecz na nim zyskac...
klar, das ist schon möglich. du musst das nuch mit der gastfamilie abklären.die stimmen sicher zu. noch dazu, wenn du als aupair tätig bist, hast du 4 wochen bezahlten urlaub.
oczywiscie, masz taka mozliwosc, sa to twoje urlopy platne, teoretycznie masz je wtedy, kiedy rodzina wyjezdza, ale w naglych wypadkach mozesz wyjechac, ja np ostatnio MUSIALAM, bo moja mamuska jest w szpitalu, wiec jezeliw czesniej to omowisz nie powinni ci robic problemu. moja poprzedniczka studiowala zaocznie i zawsze jezdzila na zjazdy z hamburga do gdyni.

no, ale jestem tutaj, poniewaz chcialam sie oglosic:

Szukam zastepstwa na swoje miejsce tak szybko, jak jest to mozliwe, poniewaz w naglej sytuacji musze wrocic do domu:< rodzinka jest fajna, 3 dzieci, ale zajmuje sie tylko jedna 6.letnia dziewczynka (pozostali chlopcy maja 14 i 15 lat, ale zajmuja sie soba praktycznie sami), 6h dziennie, 3x w tyg trzeba obgarnac kuchnie (nie jest to jakos skomplikowane i czasochlonne), zrobic prasowanie, raz w tygodniu odkurzyc pokoje dzieciece - 2x w tygodniu przychodza sprzataczki i one robia cala reszte. Babysitting maksymalnie 2x w tygodniu. Wszystko legalnie, 400e miesiecznie (normalna stawka to 260e)+ duzy umeblowany pokoj z tv i wieza stereo, jezeli masz swoj komputer, mozesz tez podlaczyc sie do internetu. Wlasna duza lazienka, ogolnie oddzielna czesc domu (wszyscy mieszkaja na gorze, aupair ma swoj pokoj i lazienke + oddzielne wejscie na dole), co jest duzym plusem dla osoby ceniacej sobie prywatnosc. W ogole dom jest polozony w pieknej okolicy, z okien widac rzeke i cudowny ogrod. Zimy w Hamburgu tez nie sa ostre, wiec naprawde nie jest zle;]
Dzieci sa naprawde super, nie ma z nimi zadnych problemow, ja jestem tutaj od marca, ale niestety stalo sie cos i musze pilnie wracac do domu.
Szukam zastepstwa najszybciej jak sie da, chocby od jutra. Warto sprobowac, ja uwazam to za duza szanse. Ja przyjechalam przed wielkanoca, bylam 3 tyg a potem moglam na troche pojechac do domu, wiec swieta uwazam za dobry okres do aklimatyzacji. Ja jestem tutaj do 15.12, wiec im wczesniej ktoras z was by sie zdecydowala, tym lepiej, wiadomo, ze najlepiej na poczatku pomoze poprzednia aupair, bo znam tu wszystko "od kuchni".

W razie zainteresowania i jakichkolwiek pytan pisz: [email] na wszystko moge odpowiedziec. Narazie podaje swoj email, bo gastmutter wraca dopiero w czwartek. Moge tez podac moj niemiecki nr telefonu, jezeli chcesz o wszystko zapytac przez telefon (tak zreszta bedzie tez szybciej, bo online jestem zazwyczaj tylko miedzy 20 a 21). Czekam na maile;}
witam, bardzo chciałabym wyjechać na wakacje jako Au-pair.Czy moglibyście podać mi linki rzetelnych agencji?
Ostatnio zalogowałam się na tej, lecz nie uzyskałam jeszcze żadnej odpowiedzi.
http://www.au-pair-vij.org/agency/agencygermany/index.html
Dziękuje i pozdrawiam:*
Hi,

ich mochte sehr in dieser Winterferien oder im kommenden Sommerferien als Au-pair in Deutschland arbeiten. Jedoch bin der Junge und noch leider 17 Jahre alt. Letztens hab' ich gehort, dass man volljahrig, also mindest 18 Jahre alt sein muss. Ist das mochlich, eine Ausnahme machen? Ich wollte auch als Volontar arbeiten..egal wie..aber ich will sehr in Deutschland mein Deutsch verbessern.
hej, dostalam oferte od rodziny z okolic Bad Mergentheim. Mieszkaja w malej wsi i maja 4-letniego syna. Moj problem polega na tym, ze nie wiem czy sie na nich zdecydowac bo wiadomo, ze zycie na wsi wyglada zupelnie inaczej niz w duzym miescie. Boje sie, ze bedzie tam troche nudno. Jak wyglada taka niemiecka wies? Moze jest ktos z tych okolic?
hmm, ich weiß nicht woe ist da...aber wir können zusammen Deutsch üben wenn du willst=)ich möchte auch nach De als Aupair ziehen^^

Grüß dich
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 115

« 

Pomoc językowa