Au-pair w Niemczech

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 115
ja tez chce na wakcje wiesz, tez sie skontaktowalam z niemiecka agencja
to daj znac jak i co
moj mail:
[email]

pozdrawiam
Ja jestem jako au-pair na wsi i powiem Ci ze to wogule niewyglada jak wies raczej jak takie male miasteczko, tutaj wsie sa zupelnie inne niz w Polsce. Jesli masz jakies pytania to napisz moj email to kinga1701wp.pl
hey,
zalezy na jak duza wies trafisz.ja bylam aupair w wiosce 5000ludzi. byl tam 1sklep, poczta, piekarnia, jezioro, plac do pilki noznej, dookola gory.5km do innej wsi, 40km do monachium.podsumuje-wytrzymalam tam 1 miesiac.przesnioslam sie do mannheim-300 tys ludzi.w koncu znalam wszystkie katy na pamiec, i coraz czesciej widzialam tych samych ludzi, wiec znowu sie przenioslam, po 6mcach. wyladowalam w monachium-1,3 miliona ludzi, bylo fajnie ale po 8mcach tez mi sie znudzilo. wyladowalam na studiach w norymberdze-przetrwalam jeden semestr-paskudne miasto i ludzie.wrocilam do monachium i tu jestem ponad rok i zajebiscie szczesliwa.na twoim miejscu nie jechalabym na wioske, chyba ze teraz mieszkasz w polsce w duzym miescie. ja pochodze z polski z malej wioski i myslalam, ze zdechne w niemczech na wsi z nudow...jedno co-na wsi beda cie wszyscy znac i sie tobie klaniac.w miescie jest bardzo ciezko kogos poznac, chociaz jest wiecej imprez, kursow itd. jesli rodzina z wioski ci napisze, ze masz dziesiat km do duzego miasta i mozesz tam codziennie dojezdzac-zapomnij. nie bedzie ci sie chcialo.
no ta wies lezy 18 km od Bad Mergentheim(22 tys.)Gastmutter przedstawila ja tak: Unser Dorf ist 18 km von Bad Mergentheim entfernt und ist aus dem
Nachbardorf mit dem Bus erreichbar, jedoch nicht abends, sodass dies
etwas schwierig ist. Ich denke aber dass es möglich sein sollte, im
Dorf mit Jugentlichen Freundschaft zu schließen und Sie mit diesen
wegfahren können.

Moje miasto liczy ok 50tys.mieszkancow. Na wsi czesto bywam, ale nie chcialabym wrocic z Niemiec po 2 miesiacach. Ten wyjazd bardzo duzo dla mnie znaczy i nie chcialabym sie rozczarowac:/
Kinga du hast schon ungültiger Email Adresse^^ kennst du eine gültiger geben ^^
Grüß dich^^
szczerze?rozczarujesz sie. no chyba, ze bardzo lubisz nature. ja wytrzymalam wsrod pol i lak miesiac.na impre pojechalam tylko raz i bylam uzalezniona od ludzi z ktorymi jechalam.na twoim miejscu szukalabym dalej. poza tym pomysl-jak bedziesz robic kurs jezykowy?chcesz coduiennie dojezdzac?to naprawde meczace. ale rob jak uwazasz
mam jeszcze takie pytanie:
jesli znalazlabym rodzine na wlasna reke, np. przez au pair world to jak mam zalatwiac ubezpieczenie? Oni sami sie tym martwia czy to tylko moj problem? Zalatwiac w Polsce czy w Niemczech
Co do ubezpieczenia to (ja wlasnie znalazlam sobie rodzine na wlasna reke) to najlepiej kup sobie w polsce karte Euro26 i tam sobie wybierasz polise ja mam Euro26clasic i polise world. Taka karta kosztuje 65 zl a masz ubezpieczenie na caly rok we wszystkich krajach UE. z ta karta masz tez wiele znizek w calej europie.
ja wlasnie sobie tak znalazlam rodzine w Austrii i jest naprawde dobrze dostaje 450 euro ale mam wiecej pracy mimo wszystko jestem zadowolona i polecam te strone internetowa
aupair w niemczech nalezy sie ustawowo 260 euro, oczywiscie moze byc wiecej jak rodzina moze sobie na to pozwollic.
ja wyjechalam przez niemieckie biuro VIJ i bylam super zdowolona. maja przesdtawicielstwa w wielu duzych miastach.
hej!! czy VIJ przyjmuje tylko osoby zdecydowane na wyjazd na 12 miesiecy? ja szukam czegos na 3 miesiace (wakacje). czy jest sens zeby wysylać do nich podanie? grüße!!! :)
tego nie moge powiedziec na 100%, bo sama bylam na 12mscy. ale jesli zdecydowalabys sie na jakies konkretne miasto, to napisz do nich po prostu maila z zapytaniem. na pewno dostaniesz odpowiedz.

wydaje mi sie ze jesli maja chetne rodziny na 3miesiace to powinni tez posredniczyc w takich przypadkach. ale tego nie wiem na 100%
Powodzenia.
zajrzyj tu:
http://www.au-pair-vij.org/incoming/index.html.po

cytat z tej strony "Aby zostać Au-pair w Niemczech musisz być w wieku pomiędzy 18 a 24 lata oraz musisz być fizyczynie i psychicznie zdrowa. Musisz mówić i rozumieć po niemiecku. Nie musi to być perfekcyjna znajomość, przyjeżdzasz przecież do Niemiec nauczyć się własnie tego języka. Musisz mieć także doświadczenie w opiece nad dziećmi oraz w pracach domowych. Musisz być gotowa do mieszkania z niemiecką rodziną przez 6 do 12 miesięcy."
Witam :) Jeżeli ktoś z was chce jechać do Niemiec jako Au-pair. Mogę pomóc. Mam znajomą w Niemczech, która ma agencje Au-pair. Moje GG to 7144145 lub email [email] Pozdrawiam
[wpis usunięty]
Jedzie ktoś z Was na wakacje do Niemiec jako Au Pair? Ja jade do miasteczka Eisenberg w Rheinland-Pfalz i fajnie by było miec w pobliżu jakąś osobe z Polski :)
Milla moze Ty bedziesz w stanie mi jakos pomoc.Siedze w Hamburgu i nie moge znalezc pracy.Moze znasz jakas rodzine ktora chce opiekunki,do opieki nas starsza osoba albo kogos np do sprzatania mieszkania.Bede wdzieczna za kazdy namiar.Dziekuje i pozdrawiam Cie serdecznie Asia
Ps: moj mail [email]
Ja bede "nieco" ponizej bo w okolicach Stuttgartu
Czesc dziewczyny. Prawdopodobnie niedługo zostane operka w Hamburgu i szukam w
tym miescie znajomych. Odzywajcie sie, blagam!

Mam jeszcze pytanie do operek w Niemczech. Czy 260euro wystarcza,żeby jakoś
przebiedowac od pierwszego do pierwszego? W Belgii zarabialam minimum 450 euro
i taki spadek jest dla mnie lekkim szokiem. Ale z drugiej strony Niemcy sa
chyba troche tansze niz Belgia..
Pozdrawiam
hej :) ja rowniez planuje wyjechac jak au perka do Hamburga, ale poki co to staram sie znalezc jakas fajna rodzinke, a ty jak znalazlas? przez internet? pozdrawiam ;)
hej :)
a gdzie znalazlas oferte dla au-pair tylko na wakacje?? bo ja znajduje tylko takie od 6 miesiecy w góre.... :(
WITAM

JEŚLI BARDZO CHCESZ WYJECHAC JAKO AU-PAIR NAPISZ INFORMACJE O SOBIE NA MAILA
[email] lub [gg]
Mam koleżankę w Niemczech ktora organizuje wyjazdy jako AU-pair
Jest to legalne, uczciwe, i ona nie pobieraz żadnych opłat gdyz sama była au-pair i ja także mam świetne wspomnienia!!!!

Zapraszam

Ogranizujemy również wyjazdy wakacyjne!
Hej:
Ja znalazłam oferte na wakacje na stronie http://www.aupair-world.at/ .Nie płaci się nic za pośrednictwo ani nic takiego. Powodzenia w poszukiwaniach:)
Witam:)

Mam na imie Sylwia i stukam, poniewaz rodzinka u ktorej bylam swojego czasu tj. 2 lata temu poszukuje od lipca nowej Au-pair. Kiedy ja do nich jechalam, jechalam tam nie przez biuro tylko przez takie samo ogloszenie. Musze powiedziec ze rodzinka jest mila, dzieciaki Kochane. Dzieci sa w wieku szkolnym tj.zerowka i przedszkolnym tj.4 latka. Kochane czpioty, jezeli chodzi o rodzicow to sa mili,ona Marion jest nauczycielka a on elekrtotechnikiem z wyksztalcenia. Bardzo milo mi sie z nimi wspolpracowalo , sam fakt przebywania u nich swiadczy sam za siebie , a bylam u nich przez trzy lata:) i milo wspominam moj pobyt tam:)Miejsce tez jest ciekawe boniedaleko Aachen czyli blisko granic z Holandia i Belgia. Mozna sporo pozwiedzac, bo na wypad do Angli czy Francji tez za dalekonie jest. Sam pokusilam sie na Anglie:) Poza tym z rodzinka bylam na wakacjach we Francji i Austrii. Niestety musze uciekac, ale dla tych ktorzy maja chec jechac do niemiec w charakterze opiekunki lub tez maja pytanka z byciem Au-Pair pozostawiam swe namiary:)Pozdrawiam:) [email]
Ja mam super rodzinke, bylam i jestem zadowolona!!!!! Jak chcesz to przesle Ci ich namiary:) Pozdrawiam

Sylwia
a są w ogole jakies szanse na wyjazd jesli nie mam zadnych referencji bo nie opiekowalam sie nigdy dziecmi tak "profesjonalnie"?? jest sens skladac papiery czy nie bardzo??
Pamietam, ze jak skladalam papiery w polskiej agencji to musialam miec referencje i latalam jak glupia po sasiadkach, zeby mi to napisaly. To byl blad. Referencje mozesz sobie sama napisac bo tego nikt nie sprawdza i nie kontroluje!
Oczywiście znalazłam przez net.Dostałam mnóstwo fajnych ofert,ale w końcu zdecydowałam się na samotną matkę z dwoma dziewczynkami. Załóż profile na kilku stronach i na pewno kogoś znajdziesz. Chcesz jechać na dłużej czy tylko na wakacje?
Hej.mam pytanko i z gory dziekuje za informacje.
Czy ciezko jest znalezc polska rodzne szukajaca opiekunki? Prawie w ogole nie znam niemieckiego wiec ciezko bedzie mi sie porozumiec z niemcami.Ponad to w Bremen mam chlopaka wiec mam gdzie mieszkac i nie potrzebuje zakwaterowania. Czy takie rodziny wymagaja bycia przy dzieciach cala dobe czy np sa takie ktore zycza sobie opieki np. od 8 do 17. Jak takie znalezc? Chce przyjechac do Bremen na wakacje a moze nawet i dluzej bo koncze juz studia, a nie chce byc na utrzymaniu mojego chlopaka. Kiedy najlepiej zaczac szukac zeby znalezc cos fajnego? Niemieckie strony mi nic nie mowia bo nie znam niemieckiego:(, a przez prace chcialabym sie nauczyc.
Serdecznie dziekuje i pozdrawiam
P.S. Interesuje mnie praca tylko i wyłącznie w Bremen, najlepiej u polsko-niemieckiej rodziny.
Sproboj poszukac czegos na au-pair world.(niech ci ktos pomoze bo ta str. nie jest w j.polskim) Z tego co wiem to jest wiele polsko-niemieckich rodzin ktore szukaja au-pair, tylko nie wiem czy znajdzie sie taka w Bremen. Dzieckiem przewaznie opiekujesz sie do czasu, az wroca jego rodzice z pracy, ale kilka razy w tygodniu musialabys zostac na noc, gdy rodzice beda chcieli gdzies wyjsc. Najlepiej to juz zacznij poszukiwania.
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 115

« 

Pomoc językowa