Ile czasu zajmuje nauka niemieckiego

Temat przeniesiony do archwium.
WItam w styczniu wyjezdzam do niemiec skonczylam transport i logistyke na UG. Chcialabym sprobowac w niemczech poniewaz moj narzeczony tam mieszka na stale. mam juz zalatwione kurs intensywny na poziomie trzecim. Rozumiem normalna rozmowe ale kiedy kttos zaczyna szybciej mowic gubie sie. Dlatego ten kurs. Chcialabym sie dowiedziec czy jestem w stanie sie nauczyc niemiecki na blache i jak szybko mi pujdzie mam obecnie 23 lata:( Jestem juz troche stara:)
a ze masz 23 lata, to zadna przeszkoda.

pracowalam kiedys w szkole jezykowej i osoby przyjezdzajace do niemiek bez najmniejszej znajomosci jezyka potrzebowaly mniej wiecej rok na przygotowanie sie do egzaminu DSH (wstepny na studia) uczeszczajac na kursy. staraj sie od poczatku o kontakty z niemicami. autentyczne rozmowy sa niezbedne.

powodzenia
najlepiej idź na żywioł, und irgendwie wird es schon geh'n ;)
Juz kiedys uczylam sie niemieckiego moge pisac nawet swobodnie z kims na skype i robie to chetnie ale boje sie ze nie bede w stanie zapamietac wszystkich der die das !! Czy to wejdzie samo?? Poza tym czy mam szanse pracowac w moim zawodzie a moze sa jakies studia podyplomowe ktore mogly by stanowic uzupelnienie dla mojego obecnego wyksztalcenia??
jeden dzien
;-)
3,5 godziny dla bardziej kumatych 2 h

człowiek uczy się przez całe życie...
Temat przeniesiony do archwium.

« 

Życie, praca, nauka

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie