Ile sią czeka na pochodzenie

Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 201
poprzednia |
W MARZU 2005 ZŁORZYŁEM PAPIERY NA POCHODZENIE NIEMIECKIE.CZY KTOŚ WIE ILE SIĘ CZEKA NA ODPOWIEDŹ.
Gdzie zlozyles wniosek?
WNIOSEK SKŁADAŁA NAM KOBIETA Z OPOLA KTÓRA ZAJMUJE SIĘ TYMI SPRAWAMI ONA PRAWIE CAŁĄ NASZĄ RODZINE PROWADZIŁA.Z NIEMIEC PRZYSZŁO NARAZIE TYLKO PAPIER ŻE OTRZYTMALI I TERAZ SPRAWDZAJĄ ALE JEST 75 TYSIĘCY PODAŃ.A JA JESTEM CIEKAW ILE TAKIE SPRAWDZANIE MORZE POTRWAĆ .
Wszystko fajnie tylko pytalem czy wniosek zlozyles w Polsce czy w Niemczech.Z Twojego postu wynika ze w Polsce,wiec musisz sie uzbroic w cierpliwosc:)Minimum 2-3 lata. Zle to rozegrales.Jak piszesz masz tam rodzine wiec wystarczylo pojechac do Niemiec i zameldowc sie tam .Pozniej zlozyc wniosek w odpowiednim urzedzie w miejscu zameldownia.Wtedy okres oczekiwania wynosi okolo 1 miesiaca;)
Pozdrawiam
WIELKIE DZIĘKI ZA ODPOWIEDŹ.SZKODA ŻE NIE WIEDZIAŁEM WCZEŚNIEJ ŻE TAK MOŻNA.JESZCZE RAZ DZIĘKI.
cześc słuchajcie mieszkam sobie w Polsce al chciałbym mieć niemieckie obywatelstwo da rade tak zrobić ??? jakie sa z tym związane koszty? usw. usw. :)
MAM JESZCZE JEDNO PYTANKO JEŚLI JUŻ DOSTANE PAPIERY TO JAK WYJADE DO NIEMIEC TO DOSTANE JAKIEŚ MIESZKANIE CZY SZUKAĆ NA WŁASNĄ RĘKE MAM? :)
Najlepiej to wszystkiego się dowiesz w anbasadzie niemieckiej bo dokładnie ci tam wytłumacza co potrzebujesz i ile to kosztuje.Bo coś się miogło zmienić,naj lepiej zadzwonić albo podejść http://www.konsulatniemiecki.wroclaw.pl/www/home.php?lg=pl
ja czekałem z pół roku na pochodzenie ze swoja dziweczyną, juz sie doczekałem :) teraz sobie chodzimy razem, czasem sobie leżymy, ale wiesz, jak sie lezy to tez mozna zajść:) ot taki fenomen
Tobie chyba raczej chodzi u uzyskane obywatelstwa niemieckiego>

co do ostatniego pytania to tak oczywiście bedzięsz sobie mogł wybrać między domem z basenem lub sauna niestety wskutek coraz wiekszego kryzysu niemieckiej gospodarki nie dostaniesz tez samochodu służbowego, ,ale spokojna głowa nie jest jeszcze tak zle i wkład w banku w wysokości trzy letniej sredniej pensji dla wszystkich przyjezdnych nadal obowiązuje , wiec bez problemu kupisz sobie cos uzywanego
Pozdrawiam
zazdroszcze pogody ducha i optymizmu zyciowego
Wszystkiego dobrego
a najlepiej sie spytaj banitow z NRW bo słyszałem, ze w takim Koeln czy Duesseldorfie to nadal samochody dają, no ale to zachód
Do niejakiego yogurta czy jak Ty tam masz:)
Jestem niemal przekonany ze sam zawijasz do swojej kieszonki socjalek:)
Bije od Ciebie zawisc ze kolejny...Mam wrazenie ze Cie bili kiedy byles maly...Podejrzewam ze jestes objety programem ZlY Dotyk...Pomimo ze wiedzieales o co chodzi chlopakowi zamiast byc normalny i odpowiedziec wolisz drwic...Nie pozostaje mi nic innego jak zyczyc Ci powodzenia w wlace ze swoimi slabosciami:)))
Pozdrawiam
Hey hajdi
nie "zawijam" zadnego socjalku bo mieszkam w Polsce, wiec wszystkie Twoje probujące mnie obrazic wywody trafiły w próznie i tylko mnie rozbawiły.
Jaka zawiść człowieku ? zupełnie mnie nie zrozumiałeś !
Pozdrawiam i zyczę wiecej poczucia humoru
PS słabości i u mnie nie brakuje wiec powodzenie sie przyda
hmmm.......
smierdzi mi to na zadyme ;)
hahahaha
zadnej zadymy nie bedzie :) nie mam zamiaru odpowiadac na inwektywy i kolegi Hajdiego sory jak zle odmieniłem i go niepotrzebnie atakowac. bede sie tylko bronić :) zle zrozumial moje intencej To wszystko ale tekst o zlym dotyku pierwsza klasa
yoghurcie,
life is brutal;)
(achy
ochy w tle.....)
hahaha
kazdy jest indiwiduum i w tym urok nasz;)
ja tez dostalam pismo ze jest 75 tys podan.a papiery zlozylam w grudniu 2004 i czekam i nic :((
Do niejakiego "kolegi" yogulta;)
Uzywasz w swoich postach slownictwa ktore sprawia wrazenie ze nie masz problemow z odmienianiem:)Wiec slabo sie postarales...( moze zle odmienilem)Odnosnie naszego kolezenstwa to ja nie uwazam Ciebie...
Nie omieszkam skomentowac Twojego pierwszego postu.Skoro twierdzisz ze mieszkasz w...Po co wypisujesz bijace na kilometr ignorancjia posty nie wnoszace nic do tematu?
Pozdrawiam i zycze zwyciestw
możesz mi przesłać na maila dane tej babki która składała wam dokumenty ? z góry dzięki ! [email]
Polecam...
[email] www.konsulta.pl
mam klopot z poczta dlatego nie moge przeslac na Twoja poczte
Baardzo dobra firma,jeszcze raz polecam:)
Pozdrawiam i zycze powodzenia:)
a no co ci to pochodzenie? ja wracam do Polski, karta sie powoli odwaraca, czas na nas rodacy;-) TERAZ POLSKA
WIEC PO CO KIEDYS WYJEZDZALES???????????????????
WTEDY TRZEBA BYLO POLSKE BUDOWAC:)))))))))
tak wogole to zalosny....
Pozdrawiam i zycze powodzenia
wyjechalem na studia i zeby zdobyc doswiadczenie zawodowe. wy mieszkajacy w Polsce cudze chwalicie, swego nie znacie. nie rozumiem dlaczego jestem twoim zdaniem zalosny, poniewaz uwazam, ze w zjednoczonej Europie bzdura jest staranie sie o niemieckie obywatelstwo? tez moglbym je otrzymac na podstawie pochodzenia, ale podajcie mi choc jeden sensowny powod, dla ktorego mialbym sie o nie starac.
MÓWISZ ŻE TERAZ POLSKA TO CZEMU MASOWO KAŻDY Z MŁODYCH I AMBITNYCH LUDZI Z TĄD ZWIEWA DO INNYCH PAŃSTW.A POTEM CHCĄ WRACAĆ,ALE NIEDŁUGO NIE BĘDZIE DO CZEGO,BO Z POLSKI ZROB SIĘ SLAMS,A AMBITNI I TAK WRUCOM Z POWROTEM DO INNYCH PAŃSTRW.
1000% racja...nawet nie chce mi sie nic wiecej dodawac
pozdrawiam
jak dorosniesz to zrozumiesz
jak dorosne???
tzn.ile bede mial 26 -27 tyle ile ty masz w tej chwili;)))
...a mi sie tam ten jogurcik spodobal...cholernie sie usmialam!
jogurcik,napisz cos jeszcze,bitte!
WITAM,

NIESTETY TERAZ CZEKA SIĘ BARDZO DŁUGO, JA CZEKAŁAM 4 LATA SKŁADAJĄC W POLSCE,

A MOJA TEŚCIOWA SKŁADAŁA W NIEMCZECH , I NIE CZKAŁA TAK JAK KTOŚ NAPISAŁ 1 MIESIĄC, CZKAŁA PRAWIE 2 LATA
Pytanie jest czy w momencie skladania w wniosku miala meldunek???
Pozdrawiam
Czesc wam. Mieszkam w niemczech od 17u lat a przyjechalam jako 12oletnia dziewczynka. Przeszlam tu szkoly, studia, pierwsze, prawdziwe i bezsensowne milosci z niemcem, polakiem i innym. Mam podwojne obywatelstwo. Wladam niemieckim lepiej od polskiego, plynnie, bez akcentu, pozatym perfekcyjnie dalszym jezykiem i co nieco jeszcze polskim. Mam nawet dobre znajomosci po tylu latach, nie musze sie zmagac, tanio sprzedawac ani poddawac, aby moc tu zyc. Mialam wiele trudow, ogromnych problemow od tego wczesnego wieku 12 lat. Nie kazdy ma ta sile psychiczna aby do pozytywnie przezyc. Znam pelno przykrych przykladow, ludzi ktorzy zmarnowali sie tu. Mialam tez cholernie duzo szczescia i cale zycie ciezko pracowalam, chcac dorownac do innych i nie dac sie wciagnac przez przesadnie religijnych, tradycionalistychnych, albo kriminalnych Polakow w niemczech. Alternatywa powrotu nigdy nie byla realistyczna. Brak mi znajomosci polskiego, znajomosci Polakow w Polsce i innych waznych faktorow, aby przezyc i spowrotem sie zaaklimatyzowac - a chciala bym.
Gospodarka niemiecka na serio jest licha i zle sie zapowiada. Ten kraj jest dobry dla zdystansowanych, wytrwalych, metodycznych i konsekwentnych ludzi, ktorzy umieja byc sami, aby po pracy bawic sie w klubach gdzie sie gra w kegle i pije piwo. Ta mentalnosc jest nawet dla mnie trudna, ktora juz od dziecka tu zyje. Niemcy sa wpozadku. Szanuje ich i jestem wdzieczna, ze niektorzy wpuscili mnie w swoj swiat. Ale wiekszosciowa sa dosc skryci w sobie.
Na serio odradzam wyjazdu, bo chcecie tu zyc, przyjedzcie najlepiej na pewien czas, na studia, do pracy (np. jako au pair), na wolontariat, etc. Nie dawajcie kopa krajowi, rodzinie i znajomym, trzymajcie dalej kontakt. Znam tu wiele dziewczyn, ktore chcialy by wrocic, ale sie wstydza, boja na nowo zaczac, tam gdzie chcialy wrocic z autem i osiagnieciami. w zamian pracuja tu jako sprzataczki (w lepszym z przypadkow) niezal. od wyksztalcenia i boja sie tak samo jak kiedys w polsce o to co bedzie na nastepny dzien.

Narazie
Temat przeniesiony do archwium.
1-30 z 201
poprzednia |

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa