Ile sią czeka na pochodzenie

Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 201
dla mnie bycie polakiem i zalatwianie sobie niemieckich papierow, to zrzeczenie sie polskiego obywatelstwa.proste
wiesz co bardzo mnie ciekawi gdzie ty mieszkasz??
i jakie masz obywatelstwo
kobieta, obyw. polskie, mieszkam w monachium, moja cala rodzina w polsce, moj chlopak jest niemcem :)
dlaczego dołujesz ludzi. Ja nie mogę zrozumieć o czym Ty piszesz? Przecież jak ktoś ma niemieckie korzenie dlaczego ma się ich wstydzić?
Co ma do tego niemieckie obywatelstwo?
dla mie Ty poprostu zazdrościsz ludziom którzy mogą mieć podwójne obywatelstwo- to jest moje zdanie
ludzie!!!!! czy to wazne kto ma jakie obywatelstwo, najwazniejsze ze sie jest czlowiekiem.

A tak na marginesie, o ile sie nie myle to w Niemcy nie zezwalaja na posiadanie dwoch obywatelstw
wiesz co nie chce żebyś sobie pomyślała że jestem jakąś mądralińską ale pozwalają. I tego jestem pewna bo takie posiada większość mojej rodziny
dla mnie ważne jest jakim się jest człowiekiem!! Ale drażni mnie jak ktoś krytykuje kogoś innego tylko dlatego że ma odmienne zdanie na jakiś temat. Właśnie tak jak powiedziałaś ważne jest to że jesteśmy ludźmi a jakie obywatelstwo mamy to chyba nie ma znaczenia- przynajmniej nie powinno mnieć
no to tu poczytaj

http://www.info4alien.de/einbuergerung/themen/doppelte.htm
Nie trzeba sie zrzekac polskiego obywatelstwa, a tą panne z góry to zrzera faktycznie bo z niemieckim obywatelstwem jest sie lepiej taktowanym niz ona wiec dlatego ma jakies obiekcje. W dupe dostała tam jako polka i sie tu wyzywa. Nie bede sie wypowiadała na na jej temat bo to do niczego nie prowadzi, chce Wam tylko przypomniec ze forum jest DLA TYCH KTÓRZY POTRZEBUJA W SPRAWIE POMOCY , więc nie zajmujmy sie bzdurami laski powyzej. Pozdrowionka
W pełni sięz Tobą zgadzam.Podpowiedz mi jeśli wiesz jaki jest czas oczekiwania na potwierdzenie obywatelstwa niemieckiego .P o z d r a w i a m
w dupe nie dostalam`- jak to prymitywnie okresliles.mam swoja wartosc i ludzie szanuja mnie. no coz wymachujcie swoimi niemieckimi paszportami waszym pracodawca na budowach, przekonujcie ich, ze jestescie niemcami.
oj zal mi was ludzie zal mi.
Ustalmy fakty: NARODOWSC mozna miec jedna, OBYWATELSTW nawet kilka.
odnośnie potwierdzenia obywatelstwa- to się czeka bardzo różnie, wydaje mi się że to zależy od miejsca składania. Myśmy czekali 4 lata ale składaliśmy wszystkie dokumenty przez konsulat. Potwierdzenie przyjęcia wniosku przyszło po 5 miesiącach, dokumenty były kompletne. Nasz znajomy składał w niemczech i czekał 2 lata ale ciągle ciągali go za jakimiś pytaniami musiał dosyłać im dokumenty i twierdzi że dlatego to trwało 2 lata.
A111 dziękuje
hej ! jak pisałam juz wyzej my czekaliśmy 3,5 roku więc nie wiem od czego jest uzależniony czas oczekiwania na nie, niby od wyczerpujących dokumentów, miejsca złożenia ale jak widzicie róznie z tym jest... trzeba czekac.

Ps do pannicy powyzej ... jesli nie pamietasz to ja Ci przypomnij sobie co napisałaś.... i że Ty dostałas po gaciach i ktoś tam jeszcze to nie znaczy ze wszyscy którzy tam mieszkają muszą to przechodzic i własnie polaka traktują jak rumuna a Ty kim jesteś???? zdaje sie że polką będącą na utrzymaniu niemca.Flaki mi sie przewracają widząc jaka jestes obłudna. Nie mam zamiaru juz Ci cokowliek pisać bo nie ma sensu z taką marna osóbka dyskutować, a jak sie zżera wszytskich tutaj obywatlestwo to nie wtrącaj sie bo to nie ejst forum dla Ciebie skoro nie potrafisz udzieliś porad i nie znasz sprawy!!!
przepraszam wszystkich za literówki
ja też chciałam złożyć dokumenty na pochodzenie niemieckie, ale nie wiem gdzie? Może byś przesłał adres, będę wdzięczna. Pozdrawim Wioleta
micka-jestes strasznie prymitywna.
nie dostalam nigdy po gaciach i nie dostane.umiem sobie radzic.widze, ze ty sobie nie radzisz, skoro zyjesz w przekonaniu, ze zalatwisz sobie obywatelstwo niemieckie i wszyscy beda cie calowac w tylek, bo jestes TAAAAKA niemiecka. jak juz powyzej napisalam, jestem szanowana przez innych, a jesli mi ktos dowala-to tez oddaje.
beda cie traktowac jak biednego rumuna, bo niby jak maja cie inaczej traktowac, skoro zalatwiasz sobie ich paszport, pewnie jeszcze socjal, a mowisz z polskim akcentem i masz niemieckie nazwisko.co, chcesz udqawac, ze jestes rodowita niemka?!nie jestes. nawet jak twoja pra pra byla niemka, to ty jestes polka. urodzilas sie w polsce, znasz polski jezyk.ale nie masz wartosci w zyciu...
znasz w ogole znaczenie slowa obluda?widze, ze nie.wiec lepiej go nie uzywaj.
nie jestem przez nikogo utrzymywana.moi rodzice sa ze mnie dumni, ze nie ciagne od nich kasy i potrfie sama sobie poradzic i sie utrzymac.i nie wypieram sie tego, ze jestem polka.i nie lyze jak ty z wywieszonym jezorem i lzami w oczach do arbeitsamtu i ausladsamtu-bo pewnie ty BIEDACZKO musisz tak robic, hä?
LEPIEJ SKŁADAJ W NIEMCZECH BO JAK Z POLSKI TO SIĘ CZEKA NAPRAWDE DŁUGOJA CAŁY CZAS CZEKAM A KOLEŚ SKŁADAŁ W NIEMCZECH I JESZCZE NIEMA ROKU A JEGO PODANIE JEST JUŻ ROZPATRYWANE.POSTARAM SIĘ ZAŁATWIĆ CI ADRES GDZIE SKŁADAŁ.
Chciałbym zapytać poważnie i bez sarkazmów bo szanuję ludzkie wybory:
A PO CHOLERĘ WAM POCHODZENIE ?

Nikt nikogo w Polsce nie trzyma a nawet się mówi jaki to problem z utrzymaniem młodzieży. Kto jest tak konkurencyjny, że znajdzie pracę w Niemczech (gdzie rynek pracy obecnie jest fatalny) - znajdzie ją gdziekolwiek.
Z Niemcami jestem dość mocno związany. Mam tam rodzinę i przyjaciół (Niemców bo od Polaków trzymajcie się tam z dala).
Niemcy szanują innych jak ktoś nie ściemnia, że jest Deutsche.
Wasz akcent zawsze poznają - zostaje do końca życia.
Wyżej na tym forum dziewczyna napisała, że jest 17 lat w Niemczech.Ciekawy post.
Poczytajcie sobie, zastanówcie się.

PO CHOLERĘ WAM POCHODZENIE ?
Ta dziweczyna to EMMA-76
Witam wszystkich mam pytaNKO.>>>>>>mam 21 lat urodziłem sie 25.06.1985 r w Polsce w Jaśle.Chcialem się dowiedzieć w jaki sposób mozna uzyskać Niemieckie obywatelstwo i czy to jest wogóle możliwe, ponieważ chciałbym wstąpić do Niemieckiej armii a tam trzeba mieć niemieckie obywatelstwo.Obecnie jestem po 11 miesięcznej służbie zasadniczej w Polsko-Ukraińskim Batalionie Sił Pokojowych i jako żołnierz nadterminowy od 20.09.2005r jestem na misji w Kosowie.Misja kończy się 12.09.2006 r. prosze mi napisać jak to staranie się o obywatelstwo Niemieckie wygląda i w razie czego pomóc.Dziekuje i czekam na odpowiedź Adrian Kotulak MÓJ EMAIL [email]
Jeśli ktoś poczuł się urażony lub zbulwersowany moim głosem w tym forum to proszę NIECH PRZECZYTA:
http://wiadomosci.onet.pl/1348872,2678,kioskart.html
zacznij grac w pilke, jezdzic na lyzwach, lub podmien Szumachera w Formula 1 , to dostaniesz odrazu obywatelstwo niemieckie, tak wszystkie ruskie sportowcy otrzymali niemieckie obywatelstwo
Odpowiedź dla sharki31. Ja składałem wniosek w czerwcu 2005, po ok 3 miesiącach otrzymałem potwierdzenie założenia sprawy. Powiadomienie o otrzymaniu obywatelstwa otrzymałem w marcu tego roku, natomiast samo obywatelstwo odebrałem na początku kwietnia we Wrocławiu. Następnie złożyłem wniosek o paszport w wicekonsulacie w Opolu, a sam paszport odebrałem w połowie lipca (wydanie paszportu trwa ok. 3 miesięcy). Chcę cię poinformować, że ja też miałem w powiadomieniu, że oczekuje na rozpatrzenie wniosku ok 75 tyś. ludzi. Wniosek na swoje obywatelstwo wraz z wnioskiem mojego ojca wysłałem z Polski do Kolonii. Całą sprawę o obywatelstwo niemieckie załatwiłem mniej więcej w przeciągu jednego roku.
DZIĘKI ZA INFORMACJE JA JESZCZE MUSZE CZEKAĆ NIEDAWNO DZWONIŁEM ABY COŚ SIĘ DOWIEDZIEĆ I POWIEDZIELI ŻE 10000 OSÓB JEST PRZED MOIM PODANIEM. JESZCE RAZ DZIĘKI.
hej hej... niektorym to szybko sprawdzaja czy obywatestwo sie nalezy.. moja mama skladala papiery w marcu 2003r we Wroclawiu, niedawno dostala list ze nalezy doslac jakis dodatkowy dokument :( ...dluzy sie nam ten czas...
warto poczytac tu: http://republika.pl/sozpol_de/ ... pozdrawiam
Temat przeniesiony do archwium.
121-150 z 201

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa