Ile sią czeka na pochodzenie

Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 201
ODNOSNIE STARANIA SIE O POCHODZENIE W PROSTEJ LINII MESKIEJ :-D
http://www.pracainauka.pl/szuk2.php?types=1143013616
Kto tu z NAS klamie?????
Njkompetentniejsze informacje odnosnie zasad w uzyskaniu niemieckiego obywatelstwa www.pracainauka.pl Konsultacja ze specjalista d/s pochodzenia e-mail [email] Pozdrawiam :-D
mi nie zlezy na tym zeby wypisywac komu sie nalezy a komu nie.jedynie chcem podpowiadac(o ile moja wiedza mi na to pozwoli) w jaki sposob zrobic to najlepiej zeby nie czekac 5-8 lat. skad wziasc i jakie dokument miec zeby nie...oczerniasz w swoich postach niemcow piszac jacy to oni sa zli itp.itd.,ale o paszporcik walczysz jak lwica chwytajac sie nawet slabych sztuczek z podpisanymi zdjeciami.konkluzjie pozostawiam....
Pozdro
ja skladalam papiery w grudniu 2004.wczoraj dzwonilam do ambasady w niemczech,pan urzednik byl mily...hmm.poinformowal mnie ze moje papiery beda sprawdzane w listopadzie lub grudniu.co miesiac sprawdzaja 2 tysiace podan.sprawdzaja numerami po kolei.mysle ze 2 lata oczekiwania to i tak nie duzo.
MAM PYTANKO A JAK TWÓJ MĄŻ ZAŁATWIŁ SOBIE POCZODZENIE PO BABCI, JAKIE DOKUMENTY SKŁADAŁ, GDZIE I JAK DŁUGO CZEKAŁ
El Hadji, czy mogę wysłać zapytanie na Twój adres mailowy? Są rzeczy, których nie chce pisac na forum i jeśli jest to możliwe, to chętnie
skorzystam z Twojej rady.

Z góry serdecznie dziekuję

[email]
smialo
a my czekaliśmy 3,5 roku koszmar wrrrrr
moze ktos sie orientuje odnosnie zmian proceduralnych odnosnie potwierdzania obywatelstwa???
raczej nic sie nie zmieniło na ten czas dlaej chyba jest ze urodzeni po 1975 r moga dostac obywatlestwo po linii męskiej a urodzeni przed 1975 r. informacji szukaj w konsulatach.
dodam ze my czelaklismy około 4 lat i dokumenty były na tip top nie było zastrzezen jakichkolwiek. Bezpośrednio składalismy w niemczech wiec nie wiem od czego zależy kolejnośc i czas przyznawania obywatelstwa
Czy na podstawie niemieckiej metryki urodzenia dziadka mozna otrzymac niemieckie obywatelstwo?
mozesz powiedziec co znaczy "na tip top"?
pozdro
ludzie, ja nie rozumiem...po co wam niemieckie obywatelstwo? bedziecie sie z nim lepiej czuc, czy po prostu chcecie bardziej szpanowac`? smiac mi sie chce jak gadam z jakims polakiem, co sie brzazeszczykiewicz przedstawia i zaraz dodaje, ze ma niemiecki paszport.a co z tego, ze wasz pradziadek mial niemieckie obywatelstwo?!wasi rodzice maja polskie, sa w polsce, wiec po co chcecie zmieniac cos, co odziedziczacie po rodzicach a nie po praprai tak dalej.przeciez prawa ludzi z ue sa takie same w niemczech jak niemcow. prawie niczym sie tu nie rozni.najbardziej podoba mi sie podejscie pewnej slowackiej rodziny, moich znajomych, ktorzy tu od 20 lat mieszkaja i maja slowacki paszport.swoim dzieciom(5,8 i 14) pozostawiaja czas- w wieku 18 lat musza sami zadecydowac jakie obywatelstwo beda mieli. ale wkurza mnie totalnie, ze jakis polaczek przyjezdza do niemiec, ledwo mowi po niemiecku a juz sie pcha po nbiemieckie papiery. ja studiuje w niemczech, mam chlopaka niemca i pochodze z polski. nawet jak wyjde za niego za maz, nie mam zamiaru starac sie o niemieckie obywatelstwo. dobrze mi z tym, ze jestem polka. wspolczuje wam, ze macie tyle komplexow. a niemcy nabijaja sie z turkow, polakow, rosjan i innych, ktorzy sie chwala, ze maja niemieckie papiery.zal mi was ludzie...
nie wdaje sie w jalowe dyskusje, nadal bardzo prosze o rzeczowa odpowiedz, jezeli wogole ktos sie tutaj na tym zna
jak cie tak niemiecki paszport kreci, to poczytaj sobie:
http://www.digitalworld-total.com/polonia/phorum-3.4.6/read.php?f=2&i=1212&t=1212

http://www.pracainauka.pl/szuk2.php?types=1113912385

zobacz na stronie ambasady niemieckiej i napisz kilka emaili do nich-zawsze odpowiadaja.nie sugeruj sie tym ,co jest na forum.kazdy przypadek jest inny...
nikt sie nie zna!zadzwon do Ambasady(Konsulatu) jak wolisz,tam napewno sie znaja.
Jestem przypadkiem, powiedzmy...dosc osobliwym. Otoz dostalam kilka dni temu pismo informujace mnie, iz zostalo mi nadane obywatelstwo niemieckie po dziadku, po czym dwa dni po otrzymaniu pisma otrzymalam tel. ze niestety sprawa musi zostac anulowana, gdyz nie posiadam zadnego dowodu, iz dziadek podpisal Volksliste. Urzednik poprosil mnie, zebym zwrocila poczta wystawione pismo! Chce zaangazowac adwokata w ta sprawe, ale naprawde juz nie wiem, czy to generalnie ma sens. Boje sie wysokich kosztow sprawy. Dodam tylko, iz posiadam stale zameldowanie oraz pozwolenie na pobyt w de, jak rowniez biegle posluguje sie jezykiem niemieckim.
no to po co ci obywatelstwo niemieckie?!!!
ludzie, dajcie mi jeden konkretny, sensowny powod, dlaczego chcecie dostac niemiekci paszport...
zasada mowi ze mozna domniemywac...,jezeli osoba zamieszkiwala na terytorium nalezacym do 3rzeszy przed rokiem 39.O ile dobrze pamietam:)Napisz prosze w gdzie zostala wystawiona metryka???
sheilay, mialam sie nie wdawac w dyskusje, ale kobito, na jakiej planecie zyjesz?? Otoz podaje Ci jeden sensowny powod: pozwolenie na prace. Zadowolona? Nic nie poradze na to, ze ten swiat jest tak pokrecony, ze moja kolezanka szwedka zyje sobie tutaj wyluzowana i pracuje w trzech roznych miejscach, bo "ma taki kaprys", ja niestety nie moge sobie pozwolic na ten luksus. Tzn. przepisy nie pozwalaja mi na ten luksus, bo co? bo jestem z Polski! Ja czuje sie obywatelka swiata i nikt nie zabroni mi mieszkac tam gdzie sobie akurat tego zycze. Pozdrawiam
witaj, 1914, Riewalde, Preussen.
nie moge ustalic gdzie to jest:)))rozumiem ze Dziadek podpisywal volksliste
jezeli lezy to gdzies na terenie slaska to praktycznie jest nie mozliwe odnalesc...
Rywald
no to tylko ci wspolczuc.nie wiesz, ze jesli mieszkasz w niemczech, to mozesz pracowac legalnie? na poczatku w mniejszym wymiarze godzin, a po 2 latach w pelnym?nieuswiadomiona jestes...nie komplikuj sobie zycia babraniem z niemiekcimi papierami, tylko idz do arbeitsamtu
http://www.webspawner.com/users/Kornowski/
sheilay! Ale Ty żałosna jesteś Albo lewą nogą wstałaś , że taka max chamska jesteś :D
zalosna to ty jestes.mam prawo do krytyki tego, co mi sie nie podoba. chamska nie jestem, ale moge byc.ale nie znizam sie do twojego poziomu.ja tylko czekam na racjonalne powody dlaczego ktos chce zmienic obywatelstwo na niemieckie.na razie sensownej odpowiedzi sie nie doczekalam.jest mi po prostu przykro, ze ktos sie z dnia na dzien pozbywa paszportu i zniemcza. nie znacie swoich praw w niemczech i dlatego stoicie z wywieszonym jezorem po paszport niemiecki.a pozniej bedziecie slac wiazki pod adresem niemcow i pracodwawcow niemeickiecj
Weź się nie podniecaj! I oddychaj głęboko Chce mieć obywatelstwo niemieckie to niech sobie je zdobędzie! Nic Ci do tego! A ze Tobie się to nie podoba to zamelduj koniowi :D Ma wielki łeb i uszy to Cię wysłucha ...bueheh
Temat przeniesiony do archwium.
61-90 z 201

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa