Ile sią czeka na pochodzenie

Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 201
Nic dodac, nic ujac...
Chcialabym jeszcze dodac, ze jezeli na serio planujecie wyjazd, to znajdzcie sobie konkretny cel. Wyjedzcie najlepiej na pewien czas na pierwsza konsultacje miasta/okolicy, znajdzie sobie kontakty, ktorym mozecie ufac. Wiem, ze wyjechac dwa razy jest dodatkowo kosztowne, ale inwestycja oplaca sie. Sa tez przejazdy pociaiem lub samolotem bardzo tanie do niemiec. Poproscie znajomego w niemczech o zamowienie wam takiego taniego biletu (jak sie uda to mniej wiecej 40Eur za dwie strony) i odholowanie z lotniska (te tanie loty sa najczesciej do lotnisk na jakichs peryferiach).
Najlepiej zacznijcie w ramach jakiegos z oficjalnych programow (nie przez jakies agentury... najl. spytac sie profesorow albo w konsulacie, zobaczyc na stronach unii, daadu, sokratesa, erasmusa) studia, jakies duale wyksztalcenia (w jakims miescie przygranicznym ksztaltuja na pozycje w hotelu dwujezycznie). Hyba zrobie darmowa strone internetowa na ten temat....
Dosc. Zycze szczescia, wytrzymalosci.... I dajcie mi znac, jak sie zdecydowaliscie.
DZWONIŁEM DO NIEMIEC I TERAZ SPRAWDZAJĄ PODANIA ZŁOŻONE W 2003 I 2004 WIĘC NIEDŁUGO SIĘ MOGĄ ODEZWAĆ DO CIEBIE
nie wiem czy miała meldunek, ale raczej powinna bo pracuje tam od 2 lat jako opiekunka ludzi starszych,
W czerwcu tego roku minie dwa lata jak jestem po slubie z obywatelem Niemiec.Kiedy moge zlozyc papiery o pochodzenie niemieckie?Czy moze mi ktos pomoc?Z gory dziekuje.
Musisz jeszcze 3 lata wytrzymac z tym swoim Niemcem und dann kannst du es versuchen....
Dzieki za tak szybka odpowiedz!Dowiadywalam sie w urzedzie stanu cywilnego i w auslenderamt no i powiedzieli mi ze 2 lata.Wiec ja juz sama nie wiem!
Pozdrawiam.
jak nie znasz sytuacji prawdziwej w niemczech to nie informuj falszywie innych ty gnido siedz w Polsce i wypij ten jogorcik ty debilu . auto dostaniesz w niemcach tylko do zaplacenia za samo ubezpieczenie i podatek w niemcach za te tylko pieniadze mozesz sobie auto w polsce kupic ty madry klugscheißer
El Hadji witam tu [email] tez chcialabym sie dowiedziec w sprawie pochodzenia niemickiego widze ze jestes obeznana w tym prosze o wiecej info na e-mail
Ja zlozylam wniosek w marcu 2001 !!!! W Konsulacie Niemiec w Gdansku!!! Jak narazie-nadal jestem w Polsce i niewiele sie dzieje!!! Minelo niedawno 5 lat i mimo,ze sprawa jest jasna jak slonce-Bundesverwaltungsamt w Gießen jaja sobie z tego robi!!!!Regularnie co 3-4 miesiace przysylaja mi prosbe o jakis dodatkowy papierek!!! Mowie ci,jaja jak berety!!!W listopadzie 2005 obiecali sprawe zakonczyc ale ani slychu ani widu!!! Zaczynam sie zastanawiac czy moze lepiej bedzie wziac adwokata,ktory troche nimi potrzasnie!!!Juz sie kontaktowalam z Kancelaria w Niemczech ale jeszcze chce poczekac-bo i tak rzadko jestem w Polsce(pracuje na Zachodzie).Teraz zdobyc pochodzenie-to jak zdobyc Mont Everest!!! Niezly wyczyn!!! Takze-proponuje uzbroj sie w cierpliwosc!!!!
TO CIEKAWE NA CO ONI PACZĄ,BO JAK PISZESZ TO MIAŁAŚ JASNĄ SYTUŁACJE Z PAPIERAMI BO JEDNI PISZĄ ŻE PO 4 LATACH DOSTALI I PO 2LATACH A JA SŁY SZAŁEM ŻE I PO 8 MIESIĄCACH A JA JAK DZWONIŁEM TO POWIEDZIELI ŻE ROZPATRUJĄ PODANIA Z 2003 I 2004.CHYBA JEDNAK UZBROJE SIĘ W CIERPLIWOŚĆ
No tak.....co ja tam moge wiedziec!!!Po co pytasz skoro ty najlepiej wiesz jak jest!!!Przeciez ja jestem tylko w trakcie zalatwiania...oczekiwania-wiec co ja moge wiedziec!!!Polemizuje z najkompetentniejszym znawca tego tematu.Hehehe
A CO JA MOGE WIERDZIERĆ JA TEŻ DOPIERO ZAŁATWIAM I SAM JUŻ NIEWIEM JAK NAPRAWDE JEST I CZYM ONI SIĘ KIERUJĄ .MOGLI MI POWIEDZIEĆ JAK DZWONIŁEM ŻE DOPIERO SPRAWDZAJĄ WNIOSKI 2003 I 2004 ABYM CZEKAŁ I NIE ZAWRACAŁ IM D.... I NATO WYCHODZI ŻE MUSZĘ CZEKAĆ.
Mnie powiedziano w Konsulacie,ze okres oczekiwania DO 3 lat!!!I owszem.....czekalam 3 lata (bez miesiaca) na pierwsza odpowiedz!!!Na jakakolwiek pierwsza odpowiedz!!!Potem to juz tylko co kilka m-cy (2-3) przysylali prosbe o dodatkowy jakis urojony papierek!!!Tym sposobem minelo juz 5 lat.Maja prawo do takich metod.Pozatym chocbys nawet byl jasnowidzem-to nie jestes w stanie nie przeoczyc jakiegos dokumentu,ktory bedzie im potrzebny!!!Papierki trzeba liczyc na kilogramy!Prawda jest taka,ze oni Polakow to niespecjalnie lubia....a wielu zniecheca sie przy takich metodach utrudniania-spytaj kazdego tlumacza przysieglego.Po prostu czekaj-nie masz wyjscia.....czekaj i nie daj sie nawet jesli ich zadania beda abstrakcyjne!Powodzenia.
krociutko;)
skoro domagaja sie jakis dokumentow tzn.ze zlozone przez Ciebie dokumenty nie byly kapletne.
Pozdro
A ty masz pojecie co to oznacza: "kompletne dokumenty"???Wiesz o czym mowisz???Hehehehehe Chyba nie....
nie istotne czy ja wiem:)))skoro musisz co jakis czas dostarczac nowe dokumenty to znaczy...aha nie tryskaj w moim kierunku jadem(na zachodzie sie tego nauczylas:)))ja Cie nie atakowalem tylko stwierdzilem fakt...rnpozdrawiam i zycze powodzenia
Poczytaj inne fora o tym temacie.Tutaj.Obok. Zobaczysz jak absurdalnych dokumentow obecnie zadaja Niemcy.Polecam.Nawet jasnowidz by sie nie domyslil,ze bedzie im potrzebne np adres zameldowania pierwszego meza Matki (gdy tymczasem starasz sie o obywatelstwo po Ojcu).Heheheh Albo zaswiadczenie o prawie twojej ciotki do pobytu w niemczech.Jezu...To co oni robia,to paranoja.Ale Swiat nalezy do wytrwalych.Tyle,ze niepotrzebnie Prawnikom nabija sie kabzy.A jadem to ja dopiero moge trysnac jak chcesz.ö...
Przyklady ktore podalas dotycza Ciebie?
Pozdrawiam i zycze zwyciestw
el hadij ty jestes jakis nawiedzony
widze ze kreca cie internetowe gierki;)))
kazdy ma jakiegos...
pozdrawiam
Gierki mnie nie kreca....Ty mnie krecisz....a wlasciwie twoja szeroka wiedza....:-)
Prawda jest ze niemcy robia to celowo.Jezeli skladasz podanie i brakuje w nim jakiegos dokumentu ktory jest potrzebny momentalnie odkladaja twoja teczke na poleczke.A na poleczce moze lezec jak mozna sie przekonac nawet kilka lat.Wszystko zalezy od tego jaki chumorek ma urzdnednik.Kilka lat temu niemcy wprowadzili numeracje wnioskow i srednio dopiero po roku podanie trafia na biurko.Gdyby Twoje dokumenty byly na tyle mocne to skladajac wniosek w 2001r powinnas otrzymac potwierdzenie nawet po kilku miesiacach(choc i teraz takze zdarzaja sie takie przypadki ale niezbyt czesto).No ale jak widac czegos musialo braknac skoro chwytasz sie juz nawet tego zeby wysylac podpisane zdjecia.
gapa ze mnie:)
Pozdro Barbi
mój mąż własnie dostał ,czekalismi 1rok i 11 miesięcy ,teraz bedziemy wyjeżdżac,tam będziemy załatwiać reszte
acha , jeszcze jedno -papiery składalismy w Polsce ,mąż juz miał PO po swojej babce,która tam zmarła
Powodzenia
okazuje sie ze mozna ubiegac sie rowniez po lini zenskiej i nie robia klopotu
Pozdrawiam Barbarke hihihihihihi
kto wie kto to pisal!Nick mozna dowoli zmieniac!Podszyles sie El Hadij? Hehehe. Buziaki ;-D
Urzedasek mial dobry dzien??? Pozdro. POwodzenia.
Temat przeniesiony do archwium.
31-60 z 201

« 

Pomoc językowa

»

Pomoc językowa