a kto zdawał DSD?????

Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 187
a w ogóle u mnie "Odmaturalnianie" się zaczęło już w pt bo jestem po wszystkich pisemnych :) I postanowiliśmy sobie z ludźmi ze zrobimy w sierpniu "sto dni po maturze" :)
to ja chyba jestem troche w opozycji, bo hiszpanski mi sie wlasnie z brzmienia i melodii nie podoba. Za to po maturze sobie kupie jakis multimedialny kurs rosyjskiego i sie naucze ;)
a narazie ide na randke z Poniatowskim, choc podobno mial caryce za kochanke. Coz w zasadzie to zawsze bylam za poligamia, dlatego potem jeszcze sprobuje z Juliuszem Cezarem... jedenfalls fajne imie... łomantyczne ;)
buziaki!!
ps. KASZTAN ZAKWITL!!
Nauczyłam się na kursie, ale kurs skończyłam już trzy lata temu, potem usiłowałam utrzymać kontakt z językiem, a ten rok do matury uczyłam się sama z repetytoriów - leksykalnego i gramatycznego :)
A języki obce mi się różne podobają, rosyjskiego też próbowałam i chciałabym kiedyś umieć :) Na razie szlifuję francuski, ale podstawy ;) A imię mam rosyjskie, wiec niejako wypada :P
ha!! nie spie!! ucze sie!! HARD UCZING!! ;)
no to na jutro mi zostal tylko caly XIX i XX wiek ;) nice!
hehehe... ah... ja juz chce odmaturzanie!! i nareszcie sobie pogram w herosy!! i porozwiazuje sudoku!! i sie naucze rosyjskiego!! juz sie nie moge doczekac!! eh, Szarkuules, nawet nie wiesz, jak ja Ci zazdorsze!! u mnie odmaturzanie sie nie zacznie po historii, bo wtedy mam dzien na nauczenie sie prezentejszyn !!
;* ;* (...) ;*
To podlewaj podlewaj, zeby nie zwiędł (kasztan) :)
heh jak tam Poniatowski Sky? Juliusz Cezar, eh mam taki właśnie dramat Szekspira na tą moją nieszczesną prezentację...Tak właściwie to też się teraz uczę ale angielskiego na czwartek :) Jak tam po historii? Słyszałam że rozszerzona była lepsza od podstawowej za to podstawowa zakręcona....Ennostiel ja Ci naprawdę zazdroszczę eh hiszpański....jak byłam w podstawówce to chciałam się go uczyć bo słuchałam Enrique, jak byłam w gimn też, bo miałam bzika na punkcie Shakiry, a w LO jak byłam w H. to już totalnie :) Więc planuję w wakacje się uczyć :) Hmm co będziemy robić w wakacje....Ja będę grać w Kapitana Pazura :) i rozwiązywać Sudoku (książka specjalnie leży i czeka) i czytać kryminały, i leżeć na słoneczku i nadrabiać filmowe zaległości i odwiedzić morze i góry i Potsdam i........:) A mi się rosyjski tak sobie podoba.....Francuski szczerze mówiąc to wcale - ja jestem fanką hiszp. i włoskiego i hehe arabskiego i chińskiego....Poważnie muszę sie w przyszłosci uczyć albo chińskiego albo arabskiego :) Po arabsku umiem na razie napisać swoje imię :) :*
Dziewczyny a tak na marginesie jak Wy macie na imię? :P Ja jestem Justyna
eh... faaaajnie!! Moze czar mojego kasztana zadzalal, bo historia dla mnie byla trudna, co nie przeszkodzilo mi w stracie z 20 punktow. Ale 80% to jak dla mnie nadal swietny wynik... nie wiem, wszyscy mowia, ze sa przerazeni, ze sie nigdzie nie dostana i w ogole, a ja jestem calkiem zadowolona, moze dlatego, ze nie widzialam do tej pory klucza. Boje sie go strasznie i nie zajrze... ;p Teraz sie ucze prenzentejszyn... Kurde, moja Julia z "Roku 1984" stala sie zboczencem, ale trudno. PREZENTEJSZYN w czwartek!! :D A potem juz luuz. I ja tez rozwiazuje Sudoku. Dobra, kolejny dzien HARD UCZINGu!! hm... maybe sie na moje lodzkie prawo dostane... no bo jak wszyscy historie schrzanili, to moze nie bedzie ze mna az tak zle... Fakt, ze im sie chyba arkusze pomylily, poniewaz rozszerzenie bylo duzo prostsze od podstawy. buzka
Mam na imie Sabina... ;*
Planuję w przyszłym roku DSD II i mam problemik. Czy temat na ustny musi być oparty na książce, która w oryginale powstała w Deutsch i na terenie Niemiec? Chciałam mówić o "Ucieczce od wolności" Ericha Fromma, ale gościu - chociaż wychował się w Niemczech - wyemigrował kiedy Hitler doszedł do władzy i swoje działka pisał po angielsku. Z drugiej strony analizuje w nich społeczną podstawę faszyzmu, więc odwołuje się do kultury niemieckiej usw. I co mam zrobić? Hilfe!!
Hej hej! Wiesz co, mi się wydaje, że możesz mówić o tej książce - ważne jest zeby mieć temat, który dotyczy Niemiec, wiem ze niektóre osoby w ogóle nie czytały ksiązek do DSD tylko wzięły sobie temat dotyczący Niemiec....Więc myślę, że oki, ale jak masz możliwość to zagadaj z n-cielką która w Twojej szkole się tym zajmuje..
Sky gratulacje historii!!! full respect ;)
Buźka, idę uczyć się angola :*
to raczej odwrotnie --> ksiazka ma byc dopasowana do tematu! Ale looz, to moze byc naprawde loozne polaczenie. Kolezanka miala temat o otylosci chyba a ksiazke chciala miec poczatkowa o odchylach psychicznych i sie na to zgodzili... JUTRO PREZENTEJSZYN!! ;*
A ja mam na imię Natasza ;)

A prezentejszyn z polskiego miałam dzisiaj - 100% :D :D :D
POLNISCH NA 100% !!!!!!!!!!!!!!!! Albo zaraz popadne w samozachwyt, albo uznam siebie za geniusza... Szarkuules, jak inglisz?? to ja ide teraz pic!! Zadal mature!! Schluss, finito, the end!! buzka
No Sky, brawo, to tak jak ja :D Super uczucie :)))
Ale ja teraz mam dietę i nie mogę pić ;( Niesprawiedliwe!! :P Ale niedługo 18tka mojej siostry ;D

A dziewczyny, nie przeszkadza Wam, ze się tu tak wprosiłam? :P
hej :) Englisch 100% :P :D :P
no pewnie ze nie przeszkadza :) Gratulacje Sky i Ennostiel polskiego :)
/pewnie mi pogratulujecie ang. więc od razu dzięki :P /
Ennostiel a Tobie coś jeszcze zostało? Mi polski i niemiecki ale jakoś to pójdzie :) I kupiłam sobie nowe Sudokuuuuu :D
Pozdrowionka,
P.S. Sky, fajnie masz, pomyśl ze tak będzie przez 4 m-ce :)
A ja jadę na spływ kajakowy (całe 2 dni :P)
I nigdy nie pływałam kajakiem :D
no wlasnie !!!! graaaatuluuuje polskiego!!
loooz, wiecie, jak moj kasztan zakwitl... scheisse, wredna istota, to jest zlosliwosc rzeczy martwych, bo mnie olewal, jak mi przez niego przykro bylo... po raz pierwszy od miesiaca wstalam po 10!! koniec HARD UCZINGu
Mi został ustny niemiecki i w czwartek pisemny hiszpański, ale to już luzik :D Po prezentacji z polskiego HARD UCZING dobiegł końca ;D

Gratuluję angielskiego, ależ oczywiście :D

A tak na marginesie - bo to w końcu o DSD temat jest (:P) - dowiedziałam się wreszcie, że ja z DSD miałam 92% :D
oooo... pisemny hiszpanski!! ja wlasnie bede szukac rejestracji na uniwersytet. Looz, rozwiazuje sobie sudoku, spalam dzisiaj do 11, i albo mnie nie ma w domu, albo ktos u mnie jest. I troche sie zmeczylam od czwartku, tak wiec musialam sobie pospac dzisiaj. A wczoraj gralam z bratem w herosy ^_^
heh no ja też śpię do 11 ^^
ach jakie życie jest wspaniałe... tylko się boję czy nie dostanę jakiegoś głupiego tematu na dojczu ustnym, co mnie jednak raczej nie mobilizuje do nauki :P no bo w końcu DSD zdane no to co, podskoczy mi kto? :P
a na jaką uczelnię się wybierasz?
Hejjj uhh komu dobrze :) Ja piszę sobie prezentację, tzn. głównie przpisuję z mądrych książek i oczywiście mam za duzo i oczywiście się nie wyrobię :P i jest jeszcze problem, czy w pt czyli 26 będą matury..../sprawa papieża/...jak zdecydują się przełożyć, to miłoby było, naprawdę fajnie z ich strony, gdyby to nie był np. 23 bo leżę jak nic...Ennostiel gratuluję, super wynik, u mnie w szkole nikt nie miał powyzej 90%! A wiecie co, w sobotę sobie poszłam (w końcu mam prawie wakacje :P) na święcenia kapłańskie :) Ot, mam takiego fajowego znajomego kleryka. Wyciągnęłam psiapsiółę kupiłyśmy kwiatki i poszłyśmy. I oczywiście dałyśmy mu i złożyłyśmy życzenia i tylko taki drobny szczegół, okazało sie że to nie jego święcenia :) Ale miło dostać kwiatki bez okazji, co nie? :P
Ja miałam 99 % :-)
tzn 99pkt;P z dsd oczywiście
pozdwaiam
wow!! maaaagda, gratulejszyn!! skad jestes?? i kto da wiecej ;)
hehehe, luuubie kwiatki!! ale niestety swiecen kaplanskich to raczej nie dostane... i kwiatkow od szarkuulesa tez nie ;) heehe ;) wlasnie skonczylam dzisiejsze granie w herosy. Jutro basen i impreza!! ;P
Co do uczelni to nie wiem, ale pluje sobie w brode za niezdawanie matmy. Bo myslalam o niej w sierpniu, ale mi sie nie chcialo. Bo stwierdzilam pare dni temu, ze jednak SGH byloby suuuper, a tak ni ma... ;( wiec zostaje mi MISH, na ktory mam na szczesnie indeks, tak ze jesli zawalilam polski/ historie to nic wielkiego sie nie stanie. A ze jestem osoba leniwa i nie do konca zmotywowana do samodzielnego zycia w warszawie, to mi zostaje prawo + germanistyka w lodzi, ewentualnie aktorstwo gdzies in Deutschland... widzisz ennostiel, nie wiem jeszcze... a Wy sie gdzie wybieracie?? ;*
A ja dzisiaj w necie sobie rozwiązywałam sudoku :D
Wybieram się najchętniej do Wrocławia, na psychologię i iberystykę (potem może i germanistyka:) a awaryjnie składam papiery na psychologię do Warszawy :)
A Maaaaaaaagdzie gratuluję bardzo :D W sumie nie wiem gdzie te punkty straciłam, może im się moja praca pisemna nie podobała :P Aha, dwa czy trzy na pewno na mówieniu straciłam /max za język, ale ponoć za mało informacji:|/ :]
a ja nic nie wiem, co do tego dsd na czym punkty stracilam... tez podejrzewam ustny, ze za malo info, albo cos... nie wiem... jestem wlasnie w przerwie miedzy basenem a korkami i potem impreza i ciesze sie wakacjami. Tak swoja droga to sie poopieprzam jeszcze z tydzien a potem rosyjski, niemiecki i matma!! ;) buuuzka
Właśnie jestem ciekawa, kiedy mi lenistwo zacznie doskwierać... na razie żeby coś w ogóle robić sensownego jestem na dwutygodniowej diecie i się trochę gimnastykuję i jeżdżę na rowerku stacjonarnym ^^ i troszeńkę więcej pomagam w domu :D

A jutro ustny niemiecki!! Żeby tylko jakiegoś dziwnego tematu nie dostać... i niech mi żadne proste słówko w nerwach z głowy nie wypadnie!!
ufff... kolejny dzien/ noc poza domem... zaraz sie napije kawy i gramy z kumplem dalej w herosy. Po treningu u brata rozrozniam juz wielkosc jednostek i moge przejsc do kolejnego poziomu zaawansowania, czyli gra nie z bratem ;) Na kurs prawa jazdy mnie nie wpuscili bez okularow, wiec sobie najpierw skombinuje okulary, za to znalazlam artystyczne ciuchy w lumpeksach!! hehehe!! Jedyne miejsce w Lodzi, gdzie jest tyle rzeczy w kwiatki!! I wiedzminskich ;) I obmyslilam niespodzianke na Dzien Matki... jej... zycie pomaturalne... poopieprzam sie jeszcze troche i zaczynam matme/ dojcza/ rosyjski!! ;) looooz!!
buuuuuzka!! I where is Szarkuules??????
I'm here :) Właśnie pracuję, ostro pracuję!!!!!! Napisałam sobie prezentejszyn i jutro zaniosę mojej pani od polskiego (niech wie, że "regularnie" pracuję :P) Bo polski mam dopiero w pon! przenieśli mi z piątku i w sumie to się cieszę bo do dzisiaj moja prezentacja była w planach no ale powoli coś się robi :) Heheh Magdaaaaaa gratulacje :) wow, ja na dsd straciłam dużo punktów za wypracowanie, tzn wszystko byłoby gicior bo prawie błędów nie narobiłam, tylko chyba im się moja interpretacja nie podobała :P a na ustnym tylko 0,5 pkt mi odjęli hehe. Ale DSD to przeszłość! kto tam pamięta, co się działo w styczniu :) Wiecie co zobaczę co tam napisałyście, bo już sie pogubiłam...
Ennostiel!!!! ja też składam na psychologię na UW!! i składam na ILS na specjalizację z rozsz niemcem i potem z rozsz ang (chociaż nie wiem czy tak można) na SGH też ale nadziei sobie nie robię, aha i myślałam o ekonomii we Frankfurcie, o lingwistyce w Poznaniu, o jakiejś ekonomii gdziekolwiek albo też finanse i bankowość na UW ale ostatnio jestem nardziej za psychologią.....aha i pomyśle moze gdzie się wcisnąć z geogreafią....Sky, dlaczego zabierasz się za matmę i dojcza?
W ogóle dziś w końcu kolega mi ściągnął film do mojej prezentacji, produkcja rasdziecka 1964....z braku polskich napisów musiałam po rusku oglądać :) Genialne :)
a ja sobie sudoku kupuję, takie jest co miesiąc za 2,50 :) i rozwiązuję przy obiedzie :P
Temat przeniesiony do archwium.
91-120 z 187

« 

Szkoły językowe

»

Inne