a kto zdawał DSD?????

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 187
no żebym się zdziwiła muszę wiedzieć o co chodzi ;D
hehehe, o wakacyjne eskapady :D
Aaa to fajnie ;D Ja eskapady planuję we wrześniu, na razie będę się zajmować dzieckiem ;D Takim fajnym, małym, ojejku jejku :)))
A we wtorek idę na kolację pożegnalną do mojej germanistki z koleżanką i kolegą xD gotuje dla nas ^^
hehehe, malym dzieckiem powiadasz... one sa owszem fajne, ale tak na jedno popoludnie... wrrr... spalilam sobie ramiona, lazilam po sklepach i sie juz troche zmeczylam... eh... ;)
O a co tutaj takie pustki i cisza? I gdzie nasza Szarkuules?? A u nas nie wiadomo co z rozdaniem DSD, ale sprawa jest dziwna, bo nasza germanistka przestała się do nas odzywać (łącznie z tym, że zaprosiła nas na kolację i nie było jej w domu, i nie odbierała tel., i od tej pory cisza:|)... No cóż może kiedyś dostaniemy ;p
oooo... ale dziwna historia... Pierwsze, co mi przyszlo na mysl, to ze Twoja germanistka pojechala gdzies na Wschod zhandlowac wasze DSD?? nie wiem, naprawde kuriozalny przypadek
A wiesz, że możesz mieć rację? ;p Bo dowiedziałam się, że ona ma te dyplomy od środy i nam nie dała :P
wlasnie wczoraj sie zainteresowalam studiami... chyba wkladam papiery do Niemiec, znaczy na pewno, bo dzisiaj zanioslam swiadectwo do tlumacza. Tylko, ze moje aktorstwo w Berlinie jest troche bezsensowne a na nic innego nie mam pomyslu ;/
A czemu bez sensu? A moja kuzynka studiowała w Berlinie... polonistykę, i z tego co wiem nieźle na tym wyszła ;D A poza tym znalazła fantastycznego męża, półlatynosa :)))
Halo halo, dyskuzja nam zamarła? Gdzie są moje kochane towarzyszki rozmowy?! ;(
A tak na marginesie, dostałam niedawno od germanistki (znalazła się, nic jej nie było) moje DSD :)
Zdawałem i zdałem... Teraz mogę uczyć języka...
witamy :)
nawet nie wiedziałam, że z tym można uczyć ;D
przepraszam, moj błąd , myślałem, ze to GDS:/
Czyli niepotrzebnie zdałeś DSD czy po prostu pomyliłeś fora? ;)
no to forum reaktywacja - troche mnie tutaj nie bylo, ale eh te wakacyjne eskapady!! :D Przy okazji rozwiazalam swoje najbardziej palace problemy egzystencjalne dotyczace studiow i relacji na linii boy and girl :P I jest faaaajnie, pewnie do moementu, kiedy ujrze wyniki z matury, ale jeszcze 9 dni blogiego spokoju !!
Sky, nawet nie wiesz jak się ucieszyłam! :) Opowiadaj, opowiadaj... ;) Buźka ;*
siema sky :)

ja teraz robie wyliczanke gdzie skladac papiery i mi nic madrego nei wychodzi :P
kilka godzin w dzien i w nocy,milosc w DE , totalne maniactwo,slowniki auswendig
duzo ,viel zu lernen (doch macht spaB) i zdasz:) nie jestes z przypadkiem z XIII lo?
wroclaw pobil - u nas nie zdalo 20
a ja tam wyliczanek nie robię :D
Cześć dziewczynyyyyyy :D
Jesztem w końcu :) I......zdałam!!!!!!!! Jak Wasze wrażenia? :D mi np. dali 80% za pisanie o budujących barykady, za to Makbeta to już tak nie przejrzałam bo już tylko 77% :D Na podst Deutschu obcieli mi 5pkt (jak oni mogli?! za co za co?! :P ) a na rozsz 87%. Inglisz podobnie. I matma moja kochana 96% podstawa i 60% rozszerzenie. a jak Wam lecą wakacje? ja cały czas robię kurs bo robię sobie tygodniowe przerwy :D i dziś jeździłam po łuku i facet powiedział ze jeżdżę jak pijany zając w kapuście :) Luuudzie ale mnie tu dawno nie było.....(nad morzem byłam :D )
A z tego co tu czytam, polonistyka w Niemczech wygląda mastersko!
Zdecydowałyście się na konkretne studia? u mnie chyba psychologiaaaa.
Roberciq jak Twoja wylicznka :P ?
Można zapytać w jakiej miejscowości nad morzem? ;-)
ja sobie zrobiłam wypad na jeden dzień nad morze - do Ustki ;-)
chyba lingwistyka stosowana w wawie
hehe 3miasto!
a jaki język wiodący? (na lingwistyce). bo jeśli niemiec, to ja chyba zrezygnuję ze swojego zgłoszenia...
ja Byłam w Ustce... ;)
to trzeba mnie było po drodze odwiedzić :P
Do Trójmiasta mam coś ponad 100 km :>
heeeh... tez jestem ;) i tez zdalam ;) w ogole zaraz popadne tu w jakies samouwielnienie z powodu matur... mam 88% z rozszerzonej historii, jej, jak na moj 2 tygodniowy kurs to jest rewelacyjnie... mam nadzieje dostac sie na prawo na Viadrinie... i hoffentlich Poczta Polska nie zgubi dokumentow... heh, tez robie kurs prawo jazdy i na placyku jestem mistrzem, gorzej na miescie ze znakami ;/ buziaki
witaj Sky! :) gratulacje, Mózg z Ciebie :) Moja koleżanka z klasy, która kuła histę od trzech lat po nocach miała 64% :D
Możesz mi napisać, do kiedy na Viadrinę trza składać dokumenty? Pewnie już za póżno i już dawno z tego zrezygnowałam (wysłałam im maila i mi nie odpisali), bo chciałam tam iść na ekonomię (najwyżej złożę za rok), póki co, nastawiam się na studia w naszym pięknym kraju, a nawet w stolicy :)
pozdrowionka
aaaaaa, jutro egz z teorii!!!
heheh ----> kursowałam tylko między Gdynią Chylonią a Sopotem, i tak auć nogi bolały :)
do Szaarkules - termin skladania papierow na Viadrine minal 15 lipca( tylko swiadectwa maturalne mozna nadsylac jeszcze do 28 lipca). A do Uni- Assist sie z niewiadomych wzgledow nie dodzwonisz, bo juz wielu tej sztuki probowalo, ale ta instytucja, delikatnie mowiac, ma nas w dupie. Mam tylko nadzieje, ze nie zgubia papierow...
heh... wiele osob duma nad moja historia, w tym ja sama... i nie wiem, ale pewnie mnie tam z kims pomylili...
Szaarkules, skonczylas juz jazdy?? :D
buziaki
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 187

« 

Szkoły językowe

»

Inne