kto sie dostał na Viadrine?

Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 232
a skad wiesz, że dostałeś miejsce w akademiku? Dzwoniłeś może do nich?
jak cie poinformowali o dostaniu ds?teleofnicznie?listownie czy mailem??mowili od kiedy mozesz sie wprowadzic??aha czy ktos poza mna wybiera sie na kurs przygotowawczy dsh(czy wogule ktos z bydgoszczy dostał sie w tym roku na viadrine?)?bo w piatek wysłałem formularz i przelałem kase na konto:Dzgłaszajcie sie na [gg] lub [email] - odezwali sie do was z tego viadrina sprachen gmbh? macie już załatwiony nocleg albo coś? niechce być jedynym polakiem na kursie bo zkim bede opijał zdanie lub nie zdanie dsh?:Ppicie w samotnosci to wkoncu alkoholizm;/
a jaki dostales akademik i ktory pokoj? :]

na kurs jedziecie 19, czy 20 wrzesnia? nie wiecie o ktorej godzinie on sie zaczyna i gdzie dokladnie sa te zajecia?

pozdrawiam
z tych pytan zakładam że madzia równiez sie wybiera na kurs ?? ja jade chyba 19 (jeszcze nie sprawdzalem połaczen) choc jeszcze niewiem co z noclegiem - moze jakas melina w slubicach bo nie sadze by juz mi udostepnili ds ;/
Jezu ludzie nie wiem skad sie urwaliscie jak ktos czyta te wasze wywody to niedobrze sie robi, ta uczelnia na psy zejdzie jak takich przyjmuja
ja zamierzam wynajac pokoj a akademiku niczym w jakims hotelu ;] mozna tak wiec nie trzeba szukac zadnej meliny ;]

Studencie z Viadriny nie wiem o co ci chodzi ale zaczynam sie bac ze jak pojde na ta uczelnie to zmienie sie w taka osobe jak Ty, koteczku. Przypomnij sobieTwoje rozterki i problemy przed podjeciem studiow. Pozdrawiam
Rozterki ok, pytania ok, ale nie wpadlem na to ze w Arcadii mozna sie kapac w mleku itp. idiotyczne.
hej, pilnie śledzę wszystkie wasze wpisy. ja też będę na kursie i szukam kogoś choćby do pary. im więcej tym raźniej. ja wpisałam na podaniu o akademik, że chciałabym zgłosić się do nich wcześniej, na ten kurs właśnie. może ktoś ma jakieś informacje dotyczęce dokładnego miejsca i czasu? mój adres to [email] a numer [gg]
Studencie Viadriny! nam też żal dupę ściska jak czytamy twoja wypowiedź. Szkoda , że nie stać cię na odrobinę bardziej konstruktywną krytykę...
To moze najpierw do Studenta Viadriny, ktory chyba nie wie co to jest poczucie humoru i poddawanie się emocjom. Przecież my nie jesteśmy tacy tepi i wiemy, że w Akademiku Arkadia nie kąpie się w mleku, tylko w winie. PRzecież to kady wie...
A po za tym głupsze od nas są na pewno reklamy Vanisha, Doda i Mandaryna, głupsi są polscy i nie tylko politycy itp. itd.

Co do akademików, to po prostu zadzwoniłem tam (nr tel. [tel]) i jak usłyszałem, że tostałem miejsce w akademiku byłem tak szczęśliwy, ze reszta mnie nie obcodziła. Dalsze informacje prześlą pocztą, a po co miałem zajmowac linię, jeżeli jeszcze setki studentów będzie po to samo dzwoniło :)

Pozdrowienia!
nie ma co zwracać uwagę na tego "typa". miałam kiedyś okazję poznać parę studentów z viadriny i byli całkiem o.k. więc madzia-aa raczej głupota nam nie zagraża. a on jest małym wyjątkiem, z czego wyjątki potwierdzają regułę;)

pozdrawiam serdecznie,papapap
co do czasu i miejsca kursu DSH to powiedziano mi, że pod koniec tego tygodnia każdy otrzyma email z dokladnymi informacjami. więc chyba nie ma co juz się tym martwić;)
Pozdrawiam, papapap
Studentki i studenci Viadriny! Mam dobrą wiadomość!moja znajoma udała się wczoraj do Sprachzentrum i zdobyła nam materialy DSH!Wiele przykladowych zadań z jakiś 3 , 4 egzaminów. wyslala mi te materialy dzisiaj wiec mam nadzieję , że dojdą jutro , pojutrze.zarzućcie mi swoimi mailami to wam to wszystko przeslę.
ale swietnie, że twojej koleżance udało się zdoby te testy. Jak byś mogła to prześlij mi je na maila [email] Z góry wielkie dzięki. Pozdrawiam wszystkich przyszłyzh studentów viadriny. Trzymajcie się ciepło. A tak wogóle to od kiedy planujecie zamieszka w ds? tzn. chodzi mi głównie o tych którzy nie jadą na kurs.
Mijaka... normalnie jestes z ta kolezanka boskie!!! ;) Swietnie ze udalo jej sie to zalatwic, chociaz bedziemy wiedzilieli, czego may sie spodziewac. Mo adres: [email] ;) WIELKIE DZIEKI!!!!
Ja planuje wybrac sie na ten Einfuehrungswoche, ktory zaczyna sie 9.10, wiec pewnie jkos przed ta data... pewnie;) Pozdro
Jeszcze tylko miesiac :) Jak skladalam papiery, to babka na moje pytania miala jedna odp. wszystko bedzie w liscie...czyli kiedy sie wbijamy, do ktorej, co i jak.
Ogolnie zawsze trafialam na jakas niemila kobiete...
Mijaka, moj ader mailowy juz znasz, więc bedę czekał, a później kuł!

Tak myślę, żeby juz zamieszkać w DS może od 7 października. Chcę mieć jeszcze troch wakacji, bo pracuję do 24.09 (od początku czerwaca, dodam), więc trochę odpocznę, ochłonę po zdanym na 90% DSH :P
[email] Z góry wielkie merci Mijako za maila :)
Pozdrawiam wszystkich...no...może poza jednym typem, który nie wie, że Arkadia to "mlekiem i miodem płynąca" kraina historyczna w Grecji, symbol wyidealizowanej krainy spokoju, ładu, sielankowej, wiecznej szczęśliwości i beztroski. Skorzystałem po prostu z tego, że słowo "Arkadia" to homonim - sprawdź w słowniku co to jest bo pewnie nie wiesz...zresztą...I tak wątpię żeby dotarło.
Hej,ja również będę ci bardzo wdzięczna za te testy Mijaka. wysłałam ci maila ale nie wiem czy go otrzymałaś. mam nadzieję, że nie jestem zbyt natrętną nieznajomą;].
Pozdrawiam! papap
to jest jeszcze mój adres: [email]

czy ktoś z was przyszli mieszkańcy akademików, wiecie jakie jest ich wyposażenie, a co trzeba mieć ze sobą? papap
mój adres to: [email] .Tez bardzo prosze o testy.dziekuje z góry, powodzenia
mój mail: [email] Prosiłbym również o te testy, dziękuję z góry, pozdrawiam :)
Hej Wam:) Właśnie dostałam maila z Viadriny na temat kursu.. Rozpoczyna się on o 9:30, więc chciałabym zamieszkać w akademiku od wtorku, ale nie wiem jeszcze czy to możliwe i czy w ogóle dostałam ten akademik:) Muszę jutro zadzwonić i zapytać się o wszystkie szczegóły bo nie zapowiada się żeby oni mieli przysłać cokolwiek:p

Ja również bardzo, bardzo proszę o te testy.. mój mail: [email] Z góry dziękuję:)
W ulotce na temat akademików napisali, że należy przywieźć tylko przybory kuchenne, posciel itd. już są. Anita, nie zapomnij jednak o ubraniach! :)
dzięki za przypomnienie, bo jeszcze bym musiała od ciebie pożyczać; choć nie powiem, żeby pasowało:]!! a wiesz już dokładnie który akademik ci przydzielili?
Pozdrawiam, papap
oplaty semestralnej nie da sie dokonac poprzez polski bank bo nie podali numeru IBAN a w necie go szukalam i nie ma ;/
Da sie dokonac;) W jakim bylas banku? Bo mi w zadnym nie rboili z tego powodu problemow. A w jednym poowiedzieli ze jak bede mial IBAN to pobiora mniejsza oplate za przelew, a jezeli nie- to wieksza;) Zreszta ludzie nie takie sumy przelewaja za granice i jakos to robia;) Cos wprowadzili cie w blad!
IBAN Sparkasse dla Frankfurtu nad Odra, dla konta na ktore musza byc przelena pieniadze lautet: DE27 17[tel]. A jezeli mi nie wierzysz Madziu, chociaz mam nadziejej ze tak nie ejst;), to wekdz na strone: http://pl.ibanrechner.de/obliczanie_numerow_IBAN_i_BIC.0.html?L=4 i oblicz! ;)
pozdrawiam! W jakm banku wkoncu wplacacie?
a mozna oplacic to przez DeutschePost? chyba mozna, prawda?
Muhipl wie, co mówi:) Numer IBAN podał dobry. Ja przelewałem w banku WBK i w polu "NUMER RACHUNKU W BANKU ODBIORCY" musiałem wpisać właśnie ten nr IBAN. Wymagany jest jeszcze "KOD SWIFT", który jest taki: WELADED1LOS. "ADRES BANKU" -Eisenhuettenstadt Germany. Ja mam tak wpisane bo sugerowałem się pewnym wzorem od panny Edyty;] normalnie to bym nie wiedział co wpisać w to okienko także pokłony w jej kierunku.
Jeżeli wysyłacie z czyjegoś konta to w polu "tytuł płatności" trzeba jeszcze wpisać swoje imię i nazwisko + ten Matrikelnummer. To chyba tyle. Pozdrawiam
dzieki Pucek za potwierdzenie mojej wypowiedzi rozwinietej ;) Ile placiles za przelew w tym bamku WBK? BO ja mam zamiar to zrobic w BGZ i tam, jezeli bede mial te IBany i te swity i..., to zaplace 10 zl. Pozdro
Temat przeniesiony do archwium.
151-180 z 232

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa