kto sie dostał na Viadrine?

Temat przeniesiony do archwium.
211-232 z 232
| następna
No ja wlasnie tez wchodze tu na forum m.in. z nadzieje, ze wkoncu przeczytam wiadomosc od kursowiczow, nad czym oni pracuja na kursie. W tygodniu moze nie mieli czasu, ale w weekend moze cos dadza nam znac;) Jak obiecali, to sie pewnei odezwa.
Jeszcze raz bardzo prosze o informacje: gdzie płaciliście za DSH, na jaki adres (konto) wysyłaliście opłate za DSH (130 Euro)?? Z góry dziękuje!!!!
studenciak za dsh placi sie na miejscu, zaraz przed egzaminem, taka mam przynajmniej nadzieje!!!!
czy jest ktos z wojewodztwa podkarpackiego!!!taz szukam kogos do pary!!razem bedzie weselej!!!!
dzieki Ula_ss, masz moze gg to chetnie bym pogadal na temat Viadriny, wymienil sie informacjami??
hej studenciak moj [gg] odezwij sie
Ja juz gratuluję wszystkim zdanego DSH. Ooo, może zapeszę, i co wtedy? :)
Mnie się tylko rypło i wpisałem zły Matrikelnummer, ale jakoś to załątwię (mam nadzieję!).

Przepraszam za moją małą gadatliwość, ale wstanie o 4.40 i słownik Dudena w plecaku zrobił swoje. Tod muede!
Ale do zobaczenia 9 października (a może wcześniej?)
cześć wszystkim po egzaminie!!
muszę usprawiedliwić kursowiczów, w tym i siebie, nie mieliśmy jak wam napisać co bylo. jedna koleżanka wzięła laptopa, ale na tym zad.... nie było zasięgu do internetu. z kawiarenką internetowa było ciężko.nawet ludzie kasy już nie mieli, bo codziennie trzeba było się pouczyć przy czymś "mocniejszym'", więc sami widzicie... ale tak ogólnie to było bardzo sympatycznie i muszę powiedzieć, że na koniec nikt nie żałował tych 140euro...

ale nie udało nam się jakoś poznać, może w tym tygodniu wprowadzającym się znajdziemy...
pozdrawiam;)
papap
p.s.
dla wyjaśnienia, to mam na myśli ludzi z forum...

papatki!!!!
A powiedzcie czy zamierzacie jechać na tą Bus-Exkursion? Bo ja się ciąglę waham a termin składania zgłoszeń powoli upływa...
Mnie się na to całkowicie nie chce jechać. Tylko tak nie wiem co bym w ciągu całego dnia robił, bo jeszcze rowerka nie sprowadzę, a tak samemu sie tułać.
Witaj Majkel_kc.właśnie jestem w trakcie przeprowadzki do kielc i tez jestem na German and Polish Law.Byłoby super gdybyś sie odezwał ;-) .Moje namiary: email- [email] , gg : 765712,
a wyslaliscie zgloszenie na ta inauguracje roku akademicjiego? bo dzisiaj mija termin :]rnmam jeszcze pytanie natury technicznej: wysylajac fax do niemiec trzeba wybtrac 0049 a potem kierunkowy bez 0 ? z gory dzieki za odpowiedz
Wyniki DSH są dopiero 09.10 ?
Gratuluję sukcesów i życzę wszystkim dobrych wyników i udanego roku akademickiego ;] Może dołącze do WAS za rok ;]
Ja przeprowadzam sie jutro na Viadrine. Jestem totalnie zakrecona i troszke zestresowana... :-) Coz , juz niebawem wszyscy sie spotkamy i poznanmy... w takim razie do zobaczenia!
Witam Mlodych i Starszych studentow Viadriny.
... kuzwa, zazdroszcze Wam.
na Viadrine starac sie bede dopiero za rok, mimo ze w tym roku mialam mature.
Czas na robienie kursu...
a swoja droga... Viadrine zdazylam juz kilka razy odwiedzic. Przyznajcie...niezle sie prezentuje,hmm? :]
pozdrawiam Was, mili Goscie :D
Wlasnie stoje sobie w bibliotece Viadriny korzystajac z darmowego neta...niestety nie pomyslano o tym aby zakupic krzesla...chyba ze miejsca siedzace mialy byc sponsorowane przez polski rzad a ten jak wiadomo nie dolozyl swoich 5 mln...:< Poza tym wlasnie mecze sie z niemiecka klawiaturka i staram sie nie pomylic "z" z "y"...hmm a wie ktos jak sie wstawia "@"?? Ja jak widac juz wiem ale 2 minuty na to stracilem:d
No a tak poza tym to niedlugo konczy sie Einfuehrungswoche i nadejda zapewne gorsze dni. Tak czy tak juz chcialbym powiedziec ze nie jest tu najgorzej - da sie wytrzymac. Takze wstepnie zachecam wszystkich choc niedlugo napisze czy nie zmienilem swojej opinii. Postaram sie tez opisac den außergewöhnlich (niemieckie znaki:d) krummen Weg (mit zahlreichen Kurven - bez skojarzen). Nie robie tego teraz bo jeszcze musze sie kilku rzeczy doinformowac. Pozdrawiam wszystkich. TschüüÜÜüüssss (jak to Niemcy mowia...)
a zatem rozumiec, mam ze na Uczelni jako Student goscisz od dnia pierwszego pazdziernika tego roku, czy tak?
Zapytac pragne, gdzie robiles kurs DSH i jakie miales wyniki z matury. To dla mnie dosc istotne...przy uwzgleniueniu fakt, ze na viadrinskim(jakkolwiek mialoby sie to nie odmieniac) uniwersytecie chcialabym studiowac.
Hm... konczac, pragne dopowiedziec, ze z niecierpliwoscia oczekuje Twojej wiadomosci, w ktorej opiszesz den außergewöhnlich krummen Weg (mit zahlreichen Kurven).
A ja coz?...konczyc powoli bede. I nie pozostaje mi nic innego, jak zyczyc Ci powodzenia!... :)
Ja troche z innej beczki.Mam wielka prośbę o odpowiedż na moje pytanie.Ja jestem studentem uam w poznaniu na trzecim roku i chciałbym zdawac w tym roku na german and polish law.Właściwie chodziło mi to po głowie od liceum ,ale dopiero teraz chciałbym spróbować.Mam jednak mały problem.Mianowicie zdawałbym ze starej matury i oceny na maturze mam kiepskie-około 3.8.Chciałem zapytac sie czy wogóle dac se w takim razie spokój czy nie i chciałem poprosic o wyjasnienie jak w praktyce wyglada ta procedura z warteliste.Bo tam pisze,że przyjmowane sa osoby które od matury do czasu rekrutacji czekały minimum rok.Wtedy są potrzebne mniejsze średnie z matury.Wyjasnijscie mi prosze o co w tym chodzi,bo ja zdawałem mature juz 3 lata temu.

Wszystkim studentom 1 roku gratuluje i oczywiscie pomyslnosci w nowym roku.!!!
to ja widzac wasze wyniki tzw. oceny na swiadectwie chyba zrezygnuje nawet z checi pojscia na Viadrine. Moze i z niemca jestem dobra...ale matma, fizyka , chemia...koszmar...;/
pozdrawiam
studiuj to, gdzie przedmioty scisle nie sa wymagane...
Temat przeniesiony do archwium.
211-232 z 232
| następna

« 

Studia językowe

»

Pomoc językowa