Ojj widze ze małe sprzeczki sie zrodziły:P
Wiadomo,że każdy swoj kierunek chwali i poleca:P
Moim zdaniem to indywidualna sprawa, każdy jest inny, każdy ma inne zainteresowania, ja chce studiować to, ktoś inny co innego, wcale nie znaczy, że jeden jest lepszy a drugi gorszy, nie ma idealnego kierunku, kazdy musi wybrać taki dzięki któremu bedzie czuł się spełniony w przyszłości, choc wiadomo że nie można przewidziec czy za pare lat wszystko ułoży sie po naszej myśli:)
Ja jestem w technikum ekonomicznym, podoba mi się to czego sie teraz ucze, interesuje mnie to i chce isc dalej w tym kierunku, choć jest to czasem na prawde pokręcone i nie dziwie się że nie każdy lubi takie ekonomiczne zagadnienia:)
Za to na przykład historia, prawo rzymskie itd.-koszmar, nie sprawia mi żadnej przyjemnosci nauka tego, choc rozumiem,że kogoś moze to interesować, bo interesujace jest, no ale nie dla mnie jak juz wspomniałam:P
Głowny problem jaki tym raziem chodzi mi po głowie to kwestia mieszkanie w Ff...
Jak wiadomo jest to o wiele lepsza alternatywa i możliwość aby przyswoić język... Juz nieco wczesniej było o tym wspomniane, ale mimo to mam pytanie, jak to wszystko wyglada, na jakiej zasadzie mozna sie starac o to mieszkanie, jakie są średnie koszta wynajęcia...
No i wiadomo że początkowo ciężko znaleść grupke niemieckich kolezanek z którymi można byłoby wynając taki lokal, przeciez idziemy tam w ciemno, nie znając nikogo, a to juz chyba trzeba załatwiać bardziej indywidualnie?
Kolejna sprawa jaka za mną jeszcze chodzi to dni otwarte 22 kwietnia, tak ogólnie i prosto mówiąc-> co dokładnie jest w programie? Jak to mniej wiecej praktycznie bedzie przebiegało? Nie jestem pewna czy nie bedzie to kolidowało z zajeciami w mojej aktualnej szkole, wiec nie jestem pewna czy sie tam zjawie, wiec chciałabym wiedziec czy jest to takie typowo otwarte,czysto informacyjne i anonimowe spotkanie?
Trzecie i ostatnie pytanie dotyczy kierunku zwolnionego z rekrutacji (nie wiem jak to nazwac) chodzi mi konkretniej o - "zulassungsfrei". Nie to że licze że uda mi sie prześlizgnać bez rekrutacji:P Choc nie powiem że dużo stresu bym sobie przez to zaoszczedziła...:P Wiadomo już jaki bedzie to kierunek na rok akademicki 10/11 ? A jeśli nie to czy jest jakis przybliżony okres kiedy zapada na ten temat decyzja?
Pozdrawiam i dziękuje za odpowiedź
blaair (: