Viadrina 2010

Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 470
no własnie nie wiecie kiedy te wyniki? I jak oni informują, czy dostajemy list tylko kiedy jestesmy przyjęci, czy racza nas poinformować, że nas nie przyjeli?
wysyłają list z decyzją około 10 sierpnia
aaa! już 10 sierpnia! (chodzi o Viadrinę czy o Berlińskie uczelnie też)!

ja teraz tak zapytam, bo jeszcze chyba nie pytałam (albo nie dostałam odpowiedzi)

KTO DO BERLINKA?
Ja Viadrina, poza tym z tego co się orientuję każda uczelnia ma swoje terminy, ale wszystko i tak w sierpniu...
Sluchajcie, ale jak ja pisalam maila do tej Pani od spraw polskich studentów to ona w ogóle nie wiedziala jak wyglada rekrutacja i mowila mi,ze wszystko wykonuje za nich uni-assist wiec dla mnie to jest troche pokrecone i po tym liscie z uni-assist jestem dobrej mysli ;-) Poza tym jestem zszokowana jak szybko za kazdym razem dostawalam odpowiedz, po kilu minutach, nie wiem czy na polskiej uczelni w ogole bym sie jej doczekala...

A Aleksandro wracajac do sprawy akademika, powiem szczerze, ze dla mnie, bardziej ryzykowne jest mieszkac z kims w dwojce (no bo juz to gdzies pisali, ze szanse na dostanie jedynki sa niewielkie na pierwszym roku) niz wynajecie mieszkania i wlasny pokoj zamykany na klucz :-)
słuchajcie! byłam w Słubicach w akademiku (już wam tłumacze jak to się stało)
a więc byłam na szkolnej wycieczce i tam nocowaliśmy!

te akademiki wyglądają jak bloki a postawione obok siebie - jak osiedle:) są bardzo ładne (bardzo!) i już wam mówie jak mieszkaliśmy.

Wchodzicie do takiego jednego "pomieszczenia" jakby mieszkania gdzie znajdują się 2 pokoje - jeden 1-osobowy i jeden 2-osobowy. Jest ładna wielka łazienka, prysznic, ubikacja i kuchnia!
Jest na prawde pięknie!! :)
aha i jeszcze jak dostaniecie list i zostaniecie przyjeci to trzeba potwierdzic, ze na pewno chcecie tam studiowac ale jeszcz dokladnie nie czytalam o tym ja kto sie potwierdza jak znajde to wam podam link
a Akademiki sa super ! bylam z kolezankami na dniach otwartych i zostalysmy na noc, wszystko nowe, sa korty do tenisa boisko do kosza siłownia, i rzeczywiscie jest to całe osiedle, naprawde super
Gwoli ścisłości: to były pokoje gościnne, w których spaliście :)Standard wyposazenia pokoi jest bardzo zbliżony do tego z segmentów studenckich, jedyna różnica tkwi w wielkości, segmenty studenckie to od 5 osób do 14 osób. Fakt, jest taki że w tych większych segmentach każdy ma swoją łazienkę, ewentualnie na 2 osoby łazienka, więc to jest luksus w porównaniu z akademikami np w Warszawie, gdzie łazienka i kuchnia przypadają na całe piętro ...
zgadzam się z powyższą wypowiedzią! Łazienka na całe piętro, no i do tego jedna wielka lodówka - SUPER

SŁUCHAJCIE!
napisałam do Uni-assist i zapytałam się jak przeliczyli mi moją średnią. Powiedzieli, że wynosi ona 1,3.

może warto też napisać?
Dzięki za info.Napisałem maila do UNI-ASSIST, czekam na odpowiedź.Jak mijają wakacje?
ja pracuję no i ooooczekuję! :)
Napisałem po angielsku w sprawie przeliczenia średniej,a odpisali mi z informacją że poinformują mnie uprzejmie na bieżąco odnośnie rekrutacji.Pr0007 Czy mogłabyś mi wysłać na maila to co napisałaś odnośnie przeliczenia NC?? :)Byłbym bardzo wdzięczny.To mój mail [email]
przepraszam, że z małym opóźnieniem!
dosłownie nie przytocze tego, co napisałam... było to coś w stylu, że chciałabym wiedzieć, jak przeliczyli mi państwo moją średnia na średnią niemiecką ponieważ to ułatwiłoby mi w oszacowaniu szans na dostanie się na wymarzony kierunek studiów no i to tyle.
może twoje dokumenty są jeszcze nie do końca opracowane?
Na pewno wiele nie zostało jeszcze opracowanych (chociaż swoją drogą, ile to może trwać?!). Ja również nie otrzymałam jeszcze odpowiedzi.
cześć,
co tutaj tak cicho? Wszyscy nocują pod skrzynką pocztową?!
Ja tylko sprawdzam, czy ktoś już napisał " otrzymałam/otrzymałem list z wynikami rekrutacji ! " ...
Mam takie pytanie..
Czy ktoś wysyłał moze wniosek o stypendium startowe dla polaków?
I czy dostal jakas odpowiedz ze w ogole wniosek zostanie rozpatrzony,
czy cokolwiek?
ja wysylalam wniosek na email i dostalam zwrotny z potwierdzeniem otrzymania ;]
http://www.euv-frankfurt-o.de/pl/internationales/interessenten/bewerbung/5_Schritte.html

krok 4 odnosnie potwierdzenia podjecia studiow
słuchajcie a czy nie wiecie, czy na Berlińskie uczelnie tez są takie stypendia?
gdzie mogę znaleźć bliższe informacje?
bardzo baaardzo byłabym wdzięczna za wskazówki :)
Jesli jest taka mozliwosc , musisz poszukać na stronie tej "berlińskiej szkoły", kazda szkoła indywidualnie ustala takie rzeczy jak stypendia, to startowe dla polaków było jednym z oferowanych przez Viadrine:)
itsmeolsen : a kiedy wysylalas ? ja wlasnie tez na maila,aczkolwiek potwierdzenia zadnego sie nie doczekalam:P pewnie cos tam źle powpisywalam, bo ten kwadracik z numerem konta, Abiturnote itp. powinien zostac niewypelniony?
ahhh zobaczymy zreszta:P
teraz najwazniejsze wyniki, juz za 2 tygodnie powinno byc wszystko jasne:O
ja wysylalam kila dni temu chyba 28.07 i dostalam po kilku godzinach odp, ten kwadracik w prawym rogu mial zostac pusty ;p
ale nie przejmuj sie wydaje mi sie ze wiekszosc skladajacych podanie dostaje stypendiu bo polakow nie jest az tak wielu na roku ... przynajmniej mam taka nadzieje ze dostaniemy :p
ale to czekanie na wyniki jest stresujace -.-
zgadzam się, jest stresujące - najbardziej stresujące czekanie w moim życiu!
a ja chciałabym zadac pytanie troche z innej beczki,a mianowicie jak i kiedy odbywa sie ogłoszenie wynikow rekrutacji?
czy ktos ma przykladowe testy dsh

moglby wstawic na jakis serwer albo podeslac na adres [email]
Ja również proszę, na przyklad na wyslijto.pl ;-)
marshallfrance : wysłałam na maila to co mialam u siebie w folderze odnosnie egzaminu DSH , musisz rzucic okiem czy to cos interesującego:P
Saay: jak cos to prosze o maila, bo nie jestem wtajemniczona w strony typu wyslijto.pl :P
[email]

prosze rowniez o wszystko co zwiazane z dsh :)
Temat przeniesiony do archwium.
241-270 z 470

« 

Pomoc językowa - Sprawdzenie

»

Pomoc językowa - tłumaczenia