Viadrina-"raz jeszcze, prosze"

Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 763
Wyniki 8.10... zatem: czekamy.
Jasne sanoczku. :) Zycze wszystkim zdanego DSH. Trzymajcie sie!!!!!
Witam pononownie :) Ale fajni z Was ludzie! mam na mysli tych z forum, których już poznalam :) egzamin nie było za trudny, ale nie był za łatwy. Wiem, że nie napisalam na 100% moich mozliwosci.Poczekamy, zobaczymy :)
No wiesz Alicjo...
Zeby wejsc do tego pokoju trzeba sie zaanonsowac

Akurat bylem na kursie...
Pod Amicusem spotkalismy sie o 16.
Trzeba bylo przyjsc... Fajnie bylo...
Sziiszszszszszszszszsszszszssz... ;)
:D a ja spoznilam sie z dziewczynami i bylam pod amicusem o 16.30.ale was juz niestety nie bylo..... hihihi, wiec wybralysmy sie do Fr.
Tez bylismy w ffo... tyle, ze na koktajlach i fajach:p hehe
Genesius....Z tego co mi wiadomo to pod Amicusem spotkaliscie sie w SRODE o 16 a jak juz pisalam bylam w czwartek;> No chyba ze to byly czwartkowe poprawiny;)
I co najwazniejsze: poki co nie mieszkam w akademiku ;] Bede dopiero 7go.
Wlasnie, tez chcialam przyjechac 7.10 ale administracja jest chyba wtedy zmaknieta...
Witam wszystkich:)!
Wielkie dzięki za wszystkie info których się tu dowiedziałam o studiach:))
Mam takie małe pytanie, gdzie się składa podanie o akademik i jak długo trzeba czekać na przyznanie pokoju??
Pozdrawiam:))
W czwartek o tej porze bylem na herbatce w kawiarni przy col-polu ;]

Hmm... ladyT... Refleks to Ty masz...
Termin uplywal jakos w sierpniu ;P
Może i w sierpniu,ale mnie przyszedł papier że dostałam sie na Viadrine dopiero 25.09.. więc nie mogłam zdążyć;)
LadyT... tutaj znajdziesz wszelkie info odnosnie akademiQw---> http://www.cp.euv-frankfurt-o.de/pl/sprawy/index.php?link=stypendia/akademiki

...ile trzeba czekac? to zalezy od pan przcujacych w administracji...

pozdro:)
Sanoczek: dziękuję ślicznie:))
a jest tu może na tym forum ktoś z 1 roku KuWi?? szukam nowych znajomych z roku;P
Jakaś ty pomocna!!..Sanoczku
Kurcze ale macie fajnie! :)jestem tegoroczna maturzystka marzaca o Viadrinie!eh chcialabym byc teraz na waszym miejscu! chce miec mature z glowy!takie zycie!narazie nuda w liceum a potem cos nowego co pewnie mi sie pozniej znudzi ale o tym bede sie martwic w odpowiednim czasie!pozdrawiam!jezeli bedziecie mieli czas i checi to piszcie co tam w Viadrinie slychac
Tysi@: jeszcze wszystko przed Toba- jak to mowia: dla chcacego nic trudnego:)

Campeon20: a co myslales:p jak moge to pomagam:)
W sumie racja :)
LadyT...mimo ze termin skladania podania o akademik juz dawno mina i tak jest ogromne prawdopobienstwo ze dostaniesz pokoj. Do niedawna mialam sie wybrac na studia na Viadrine, ale ide jednak do Berlina! I pod koniec wrzesnia dzownilam do informacji i powiedzieli ze miejsca nadal sa! Koleznka ktora mieszkala tam w zeszlym roku twierdzi ze w tym roku jest o wiele wiecej wolnych miejsc w akademikach niz w ubieglych latach! pozdrawiam
Nie ma wolnych miejsc w akademikach na Piłsudskiego..
hej ziomy!! nie wierzylabym w to, ze na Pilsudzkiego nie ma miejsc. Z osob z wyzszych lat akademik dostalo w pierwszym rzucie 450 osob. Doliczmy okolo 100 ktore sie spoznily z podaniami, a wyjdzie, ze zajeta jest maksymalnie polowa campusu. Czyli doliczajac caly pierwszy rok... mmm... w kazdym razie reguly matematyki sugeruja, iz na Pilsudzkiego wolnych miejsc jest multum...
Milego studiowania wam wszystkim zycze ;)
No ja np. mam miejsce na Pilsudskiego ;> a dokladnie w Arcadii :D ;> No i bede raczej 7.10 o 22.00 ;> Czy ktos mnie przygarnie na noc jak nie dostane kluczyka do pokoju ;>

Wychodze do Was z akcja w zwiazku z tym :D "Przygarnij Kasie" Czy ktos jest chetny :P
A co do tych wolnych miejsc na Pilsudskiego. Z tego co slyszalam to kto mogl to juz sie przeniosl np. z Amicusa.. Takze moze byc ciezko teraz o miejsce ....
Muszą być wolne miejsca! jak to może ich nie być ? ;|.. ja tam w środe bede składać podanie dopiero.. miłej nocy wszystkim życzę :)) Pozdrawiam :))
Nam powiedzieli ze nie ma juz miejsc na Pilsudskiego, bo cchielismy sie przenienieść. Są tylko w amicusie.
Widocznie pani z administracji nie chcialo sie wchodzic w szczrgoly. Jesli pojdziesz do niej za dwa tygodnie, kiedy sie juz troche w administracji ogarna (teraz jest straszne zamieszanie, bo wszyscy sie melduja), to na pewno potraktuje cie inaczej.
Czy moze ktos z Was sie orientuje jak wyglada sprawa z netem w akademiku? Czy ktos z Was orientuje sie jak to wyglada cenowo.. Bo zastanawiam sie czy nie podpisac moze lepiej umowy z Plusem;>
Mozna podpisac umowe z lokalnym JimSatem czy jakos tak. Dostepne chyba juz od 35 PLN, i podobno mozna miec na pare komputerow jedna umowe. Wiec kwestia internetu tutaj to nie problem, choc wifi daje na pewno wieksze mozliwosci (np. tutaj musisz placic tez przez dwa miesiace Semesterferien a sporo osob wtedy jechalo na te dwa miesiace do domu)
hej mam pytanie do tych osob ktorzy studiuja kulturoznawstwo , jakie przedmioty trzeba zdawac na maturze zeby sie dostac czy geografia pods, wos roz. niemiecki rozsz. i pol.podst. starczy?

a i chcialabym sie dowiedziec ktory kierunek tego wydzialu polecacie i co sadzicie o Nauke o jezyku II: dydaktyka jezykow obcych.
co do internetu w akademiku, to wydaje mi sie, że jest on już w standardowym wyposażeniu. Przez to zostały podniesione ceny za pokój. Nie jestem tego pewien na 100%, ale tak słyszałem.

I jakby co, do zobaczenia 8 października! Ja już będę 7 po południu, więc jakby co, można się spotkac gdzieś w niedziele wieczorem!
I oczywiście trzmymam kciuki za wasz egzamin DSH!
Temat przeniesiony do archwium.
691-720 z 763

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie