Viadrina-"raz jeszcze, prosze"

Temat przeniesiony do archwium.
571-600 z 763
jakie miejsce proponujecie na spotkanie 26 września?
black_rose My sie chyba znamy...:D a miejsce nie mam pojecia ktos moze jeszcze z Kielc jest? ja akurat jestem na BWL do zobaczenia:):)
Ja sie wybieram na DSH-Vorbereitungskurs ;]
Wrzuc gg, to pogadamy, bo ja tez bede jakos od 22 wrzesnia
Hmm... Kolega, ktory ma juz wszystko obcykane, tez proszony o podanie gg ;))
Kto pyta, nie bladzi ;P
Przepraszam... Kolezanka znaczy ;) malibuu_ konkretnie... Dobry informator to podstawa sukcesu ;>
[gg]
jezeli hcodzi o miejsca w akademikach, to juz zostaly przydzielone. Niejstety przyszedlem za pozno i sie nie dowiedzialem juz :(
Ale telefonicznie mozna bez problemow!
ja dzis dzwoniłam przed chwila. Kobieta mi powiedziala ze nie ma jeszcze zadnej listy.. I moze najwczesniej w przyszlym tygodniu otrzymamy zawiadomienie listowne .... Vasil na pewo dobrze sie dowiedziales ?? ;> :P
Ja też wybeiram sie na DSH- Vorbereitungskurs i bede w Frankfurcie 23xD
Ja też dzwoniłam przed chwilą i mi wszystko powiedziała, tzn. jaki akademik, ilu osobowy pokój, itp.
Ja wyslalam do nich podanie juz dawno o miejsce w akademiku Arcadia, do tej pory mi nie odpisali. Na pierwszym roku w pierwszym semestrze na 100% nie dostani sie pokoju 1 osobowego.. niestety.
hejka,ja bede w Słubicach od 24 :), mowicie ze juz przydzielili pokoje :), poczekam na list od nich a póki co moze jeszcze jakies mieszkanie znajde :)
Trzeba dobrze pytac ;>
Mi przydzielili... ale w Amicusie :/
he a jednak udalo mi sie dowiedziec :D Bede mieszkac na Pilsudskiego. :D Moja wskazowka mowcie ze kolega/kolezanka Wam powiedzieli ze oni juz wiedza gdzie beda mieszkac., bo mowia ze jeszcze nie wiedza ;) a tylko nie chce sie im sprawdzic w kompie ... Wredni ;)
Mi też w Amicusie :/ God damn it :/ Ale babka mówi, że jest jeszcze szansa, że to się zmieni. A co do dsh to pók co mówią, że nie ma już wolnych miejsc w akademikach na czas dsh, więc będę spać chyba pod mostem :D
To juz chyba wiemy, gdzie beda najlepsze imprezy... ;]
Prawda black_rose?? ;>
black_rose, tak mowia, ze nie ma miejsc, mowia, ze nie ma jeszcze przydzialu... Kituja na pewno. Trzeba twardo, ze nie ma sie gdzie mieszkac na czas kursu itp. itd., na pewno wtedy miejsce sie znajdzie!
no mi nie chcieli powiedziec. a jak przycisnelam to dowiedzilam sie gdzie mieszkam :D takze cisnij cisnij :P
no ja jeszcze zadnego listu tez nie dostalam takze karton i pod most
AnciaxD
zarzuc gg, to sie jakos ustawimy, bo ja tez sie na ten kurs wybieram ;]
Witajcie.Ja równiez wybieram sie na gplaw.Czesto sledzilem wasze dyskusje,równiez chetnie,mimoze nie pojawialem sie zbyt czesto na forum,bo z 2 razy,jestem chetny na kazde spotkanie.MAm natomiast do was pytanie czy trzeba sie meldowac we frankfurcie a jak tak to co trzeba im przedlozyc.Czy zalatwienie akademika,imatrykulacja,wplacenie semesterbeitragu okolo 200euro to wszystko czy trzeba cos jeszcze zalatwic???

Na sam koniec nie orientujecie sie czy w na gplaw mozna sobie niektore przedmioty dopierac czy wszystko jest obowiazkowe???Bo jak zobaczylem pierwsze trzy lata to sie zalamalem.Ja mam licencjat z administracji na uamie i nawet tam takiego hardcoru nie mielismy,jesli idzie o liczbe przedmiotów i examinow.wiec moze byc ciezko.Co do dsh,ja mam zop,ale zdany na trojke,wiec formalnie ok,ale jak w praktyce,to nie wiem.Pozdrawiam
hejka, a ja przyszlam Wam sie pochwalic : dzisiaj ZDAłAM PRAWKO :) hihihihihihi
To by było na tyle :D
tee Gratulacje:):):) wiem co to jest hehe. GYGY podam pozniej bo cos jest z moim numerem nie tak
Kamila, to swietni, jeszcze zdaj prawo :) masz na to 5 lat, wiec sie spiesz!

Co do przedmiotow, to o ile mi wiadomo na poczatku sa one narzucone, mozna naturalnie robic dodtakowwe rzeczy z innych kierunkow, ale wszystko inne jest obowiazkowe. Na 4 i 5 roku mozna juz sie skonkretyzowac.
Hejka!! jak mnie dawno tu nie bylo... Kurcze jeszcze nie mam niczego zalatwionego:/ dzwonilam w sprawie akademiQw: nie przycisnelam- nie wiem czy mam pokoj:/ Jutro jade do NFZ zalatwic ta karte a pozniej dzialam z reszta papierQw...ufff

Platkowicze: coraz blizej do wspolnej wyzerki musli:D niach niach
hahahaha :D , za prawo zabieram sie juz od października,a prawko zawsze dobrze juz miec ;D
Wiecie moze gdzie jest budynek AB, w ktorym to odbywac ma sie DSH-Vorbereitungskurs??
Daleko od mostu?? ;>
witam !dawno tu nic nie pisalam ale prawie coziennie czytam wasze wypowiedzi!ale mam tylko 1 pytanko czy osoba (chodzi tu o moja kolezanke)ktora uczy sie angielskiego znajdzie dla siebie miejsce w viadrinie? wiem wiem moge to sama sprawdzic w internecie ale ciagle mi sie komp zacina i nie da rady z nim pracowac!pozdrawiam i zycze wam powodzenia (nie dziekujcie)
Tak Tysia, i dla ciebie jest miejsce na Viadrinie! :D Mozesz studiowac IBA, czyli w skrocie ekonomie po angielsku.

Co do polozenia Sprachenzentum na ABstr., to jest to daleko :)
ale mozna jechac tramwajem, chyba jakos nr 1 kierunek Messegelände, wysiada sien a przystanku Witzlebenstr.
Tak Tysia, i dla ciebie jest miejsce na Viadrinie! :D Mozesz studiowac IBA, czyli w skrocie ekonomie po angielsku.

Co do polozenia Sprachenzentum na ABstr., to jest to daleko :)
ale mozna jechac tramwajem, chyba jakos nr 1 kierunek Messegelände, wysiada sien a przystanku Witzlebenstr.
Na AB dojedziesz tramwajem 2. I to jest daleko od mostu. 1 nie dojedziesz, vasil wprowadzil Cie w blad!!!!!! Widze ze kolejna osoba z kielc, fajnie. pzdr
Temat przeniesiony do archwium.
571-600 z 763

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie