Viadrina-"raz jeszcze, prosze"

Temat przeniesiony do archwium.
481-510 z 763
ciekawia mnie ASKA te okolice Zielonej Góry ,z ktorych pochodzisz:D bo ja jestem tez z okolic Zielonej :)
A ja jestem z Kielc i też mam super :P
KIELCE rzadza!!!!! Az chyba sie wybiore na kilka waszych pierwszych wykladow, zobaczyc te nowe lachony :) :) pzdr
"lachony".
Riquelme, mysle, ze sie nie polubimy.
Pozdrawiam!
hahahahahahahahah ;) (to tak do wpisu Aski)
P.S. ja upieram sie przy tym ze Gryfino rzadzi (ha, pewnie nie wiecie nawet gdzie to piekne miasto lezy ;D, ale spokojnie wszystko wyjasnie przy soczku albo przy musli). Aha, spotykamy sie w czwartek gdzies we frankfurcie albo slubicach???
Oj Kamila, ja wiem gdzie lezy Gryfino, jakos na polnocy, w zachodnio-pomorskim, tak? No, zeby nie bylo, ze my gupie dzieci :)

I co to sa l a c h o n y?! To cos slodkiego, bo wy takie slodkie jestescie :)
Ty to Asia potrafisz zgasic rozmowe. :) Strasznym chlodem powialo w moja strone!! A oto definicja slowa "lachon":
Laska, najczęściej używane w klubach, słowo lansowane w skeczu Kabaretu Moralnego niepokoju pt. "Lachonarium". Wybacz mi Asiu...Zaraz dzwonie do programu "Wybacz mi" i wpadne z kwiatami. pzdr
No coz, czego sie moglo bylo spodziewac od czlowieka, ktory Niemki okresla mianem krowy...

Oj dziweczyny, on chyba musli nie dostanie.
:P
hahaha,gratulacje Vaasil (pewnie pan google podpowiadal-zartuje oczywiscie ;D).

powtarzam pytanie do tych ktorzy przjezdzaja w czwartek??? spotykamy sie gdzies,????? bo tak chyba was nie rozpoznam.
A jak mi nie odpowiecie to nie pozostanie mi nic innego jak wstac w czasie Willkommens Tag i wywolac wszystkich z forum niemiecki.ang.pl ;D
Wows!! Myslalam, ze okreslenie "lachon" jest raczej pozytywnie odbierane, a tu taka akcja:p W moim srodowisQ wszyscy dobrze znaja skecze KMN i moze dlatego "lachon" odbieram jakos tak z usmiechem...
A ja jestem z Zabrza. Takie zadupie, ale zasięg na telefonie jest, więc ok :D. Jednak też się pojawię w czwartek :) Mam nadzieję się tam z wami spotkać. PoZdRo
Riquelme*, nie musisz wysylac mi zadnych kwiatkow! I nie jest tak, ze nie mam poczucia humoru. Calosc rzeczy polega jedynie na tym, ze zawsze, gdy w moim otoczenui mowiono o "lachonach", mialo sie na mysli dziewuchy nizszego pokroju.
"szybko i na wynos"
a potem
"niepotrzebne wyrzucic".

Takze, prosze mi wybaczyc to nieporozumienie.
I ze niby co... i ze niby teraz to ja z kwiatkami mam latac? :)

Kiedy sie widzimy, Brygado?
Jestescie we Frankfurcie 26.09 ?
Jesli tak, to przyjemnie byloby sie z wami zobaczyc!:)

Narazicho Brygado RR (bajka keidys taka byla.... cholera, jakze ja te chetnie ogladalam!)...

:) ...asia dzis sentymentalna.
Brygada RR byla super :D
a mnie w czwartek nie bedzie...bo ja teraz musze sobie jeszcze dopracowac koncowke na te Hiszpanie, aby potem moc sobie poszalec ;D
A tak w ogole to ja z Koszalina jestem i doskonale wiem, gdzie jest Gryfino..i nawet tam w aquaparku bylam :D
;D ;D zaskakujecie mnie, pozytywnie oczwywiscie. Widze, ze sa chetni na sotkanie w czwartek. Bardzo, bardzo sie ciesze ;) pozdrawiam
P.S.a jest moze tu ktos ze Szczecina??? ;D ;D
haha, Tiru-tiru, mam nadzieje, ze Ci sie w moim miescie i na Lagunie podobalo ;d
Kamilko, ja sama ze Szczecina wprawdzie nie jestem, ale moja Siostra kochana tam mieszka... co oznacza, gdy tylko moge, bywam u niej :D
Takze w razie czego, miasto co nieco znac!

:)

Ze Szczecina Cie przywialo do Viadrinki??
hmmmmm ze szczecinskiego liceum,ale dokladniej to z Gryfina tam tez mocno wieje w strone Viadriny;D
no wiec ponawiam pytanie: skad jestes Aska? bo ciekawia mnie te okolice ZG:D
Nadszedł czas żeby się przedstawić. Kasia i zostałam przyjęta na GPL :D Strasznie zaluję że dopiero dziś znalazłam to forum.. Tyle tu cennych informacji ... :) No coz :) Ale znalazlam :) a i co do akademików (bo piszecie :D) dzwonilam tam w ubiegłym tygodniu. Zawiadomienia o tym czy i jaki pokój się dostanie otrzymamy między 10. a 15. września :) Ale na jedynkę nie ma co liczyć, bo Pani była tak uprzejma że powiedziała "Brak wolnych miejsc" :/

No tak kończę i pozdrawiam wszystkich :)
Alicja, wierz mi - wolalabys nie wiedziec, gdzie mieszkam - takie to zadupie!
Malomice, sie zwie :) Ale jakby nie patrzec, lubie te swoja miescine, i teraz, gdy od roku czasu jestem w Bayern, nawet i tesknie za nia:)

Skad jestes Ty?
Pozdrawiam!
i witam nowa forumowiczke.
eeeee tam ,ja i tak chcialam "dwojke", zawsze razniej, tyle zeby byla lazienka przy pokoju ;D
do zobaczenia jutro
hehe ja też wolałabym tą łazienkę przy pokoju. :P Nie ma jak przyzwyczajenie do komfortów :P Ja lazienke dziele z siostra :D i to zazwyczaj nie wchodzimy sobie w droge :P

A tak przy okazji ktoś z Was wybiera się na "Willkommens - Tag" we wrześniu ?? ;> :)
a i dzieki za pozdro :)
Na wrzesien ja sie pisze:p
ja jak wyżej ;>
a tak a propos to jak przygotowujecie się do dsh? Staral się ktoś z Was o stypendium dla polnische Anwärter? Było takie na samym początku, a teraz nie ma o nim żadnych info. Czyżby skasowali?:/
Hihi ja się ceszę DSH pisać nie muszę :) Przynajmniej to mi odpada :) A co do stypendium pisałam kilka maili i nic a nic zero odzewu .. Ale jak coś podejrzewam że do końca września coś powinniśmy wiedzieć. Mam nadzieję przynajmniej :) A składaliście może podanie na socjalne? Bo ja bym chciała ale nie mogę znaleźć informacji czy można jeszcze składać.
A to w takim razie do zobaczenie we wrześniu :) Mam nadzieję. ;)
Temat przeniesiony do archwium.
481-510 z 763

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie