Viadrina-"raz jeszcze, prosze"

Temat przeniesiony do archwium.
451-480 z 763
haha ja sama tez sie juz zestresowalam i przy okazji rodzcow tez, juz mieli stos instrukcji co zrobic gdzie wysłac itp. ;D życie pełne niespodzianek ;D
Wiecie kiedy mniej-wiecej bedzie odpowiedz o otrzymaniu miejsca w DS?
Komisja zbiera się pod koniec sierpnia
moja uwaga-nie obrazajmy dzieci z autyzmem :)

A co do tego zalatwiania wszystkiego w jednym dniu (chodzi o ten 26.09, czyli podczas DSH), to biezcie pod uwage to, ze mozecie ze wszystkim nie zdazayc: Immatrikulationsamt jest otwarty kilka godzin i do tego masa ludzi bedzie chciala tez te rzeczy pozalatwiac. Wiec istnieje duze prawdopodobienstwo, ze sie wam znudzi ten Frankfurt, bo przyjedziecie tutaj drugi raz! :)

Pozdrawiam nielicznie!
Łoooooooooooooo rety...nie bylo mnie dwa tygodnie i juz tutaj istna ksiazke napisaliscie :D
To ja tylko dopiusze, ze i ja sie dostalam :D:D
od jakiegoś czasu śledzę waszą rozmowę i jestem pod wrażeniem:)sporo tego!! też będę studiował prawo na Viadrinie. Czy wszyscy są zainteresowani tylko akademikiem? bo ja szukam mieszkania, ale są tylko takie większe, więc mieszkanie samemu odpada. Jeżeli ktoś by chciał się dołączyć to dajcie znać :) Znalazłem tez pare porad w necie odnośnie studiów. Mogą być przydatne www.cwm.pw.edu.pl/PL/aa_programy_edukacyjne/erasmus/wrazenia/Niemcy/Niemcy-WolinskaMagdalena.doc
www.cwm.pw.edu.pl/PL/aa_programy_edukacyjne/erasmus/wrazenia/Niemcy/Niemcy-KucickaMartyna.doc
Ponawiam pytanie..(patrz wyrzej). Licze że mi ktoś troszeczke wyjaśni
Michcio: wolalabym mieszkanie, ale nie znam dobrze nikogo z kim moglabym je wynajmowac, dlatego zaczynam od akademika. Pozdro
DO KIEDY SKLADAC PODANIA O AKADEMIK?
ooo witamy Michcio, nowego kompana :) A do Campeona, to skoro masz list i wegweisera to jakie masz jeszcze pytania? Znaczy że się dostałeś, a jesli chodzi o dsh to nikt nic nie wie.
witam również :) a jeśli chodzi o akademiki, to które polecacie?
Już doczytałem wypowiedzi powyżej :D to mi troche rozjaśniło wyobrażenie o akademikach. Myśle, że to fajny pomysł spotkać się na Willkommens-Tage. Jakby co, ja przyjeżdżam 26.09. Pozdro :)
hmmm ja tez wolalabym mieszkanko zamiast akademika,ale z racji tego ze nie znam tu jeszcze nikogo zaczne oo akademika (jak juz gdzies sie na tym forum zwiezalam ;)).ok, ponawiam pytanie czy ktos wpadnie tez w sierpniu na te willkommens tage?? widzialam juz wpis Alicji,ktora moze bedzie ,a co z reszta??(black rose nie wybiera sie to tez juz wiem ;))
P.S.do Vasila :)- nie chcialam nikogo urazic nazywajac moja "dolegliwosc" autyzmem ;D
haha, jestescie niemozliwi :D
Chwil kilka mnie tu nie bylo...

:)

Chcialam jedynie powiedziec, ze jestem, ze dostalam sie na studia, ze wciaz chetnie jem müssli z mlekiem i ze czekam na spotkanie z Wami:)
Bede 26.09. A jak wyglada sprawa z Wami?

Pe o zet de er a wu i a em (alez ona kreatywna! No nie! :D)
... a gdzie sa wlasciwie osoby wybierajace sie na ekonomie lub kuwi?...
Wystraszyły się nas :P Albo ich wpisy giną w tłoku naszych :D GPL ma MOC :D (Monstrualny odlot czubów :P)
Widze, ze Black rose i Aska juz sie powoli rozkrecaja:D Bosh...a co bedzie jak zjedza platki?! Mysle, ze na jednym spotkaniu przy mleku sie nie skonczy...hehehe
Płatki to działają normalnie jak heroina mówię Ci :P
Ja też może będę 30 sierpnia. A nie wiecie czy jeśli chodzi o to ubezpieczenie zdrowotne to EKUZ wystarczy ?
Tak. Najlepiej wyrobić ją 14 dni przed wyjazdem za granicę.Wyrabiamy na semestr.List o naszym przyjęciu na Viadrine służy jako zaświadczenie o przyjęciu na studia.
Co to znaczy, że wyrabiamy na semestr ? Że później trzeba ponownie czy już nie trzeba ?
Erca, karte EUKZ dostaje sie na 6 miesiecy, pozniej musisz znowu przesylac te wymagane dokumenty i ponownie otrzymujesz na okres kolejnego semestru te karte.

Pozdrowionka dla muslimaniakow!
jak samoopczucie?
jak humory?
jak miski? juz przygotowane?
muessli mam... Kto chce?
budke dla Was z dloni robie
"kto chce muessli, kto chce muessli, ten palec do budki }x2
budka sie... nie zamyka! ha! kto sie spozni, ten Noga,
ale na jedna mala miche jeszcze sie zalapie".

Wiecie co,
nie czuje sie dzis najlepiej.
zrobcie cos.
kiedy idziemy na sok do Frankfurtu?
skad jestes Asia, jesli wolno zapytac?? pzdr
Aska!! specjalnie dla Ciebie robie cos...

..a wiec uwagaaaaa....

COS!!
zrobilam:D
PodobaCisie??

P.S: na sok? hmm...a jaki konkretnie?
:D Oł jee I'm good :P Na soczek się pisze :D Proponuję prosto z Żywca :P
hmmm na soczek ;) tez sie pisze, juz nawewt w nastepny czwartek ;)
aha, zapominalâm caly czas "cos" robie,special for You ;) pozdrawiam papapa
hej ludzie kochani,moze mi ktos przeslac testy do DSH,?? Vasil podawal tu na forum gdzeis linki do tych testow ale ja nie moge tego otworzyc w ogole, wiec jezeli macie juz sciagniete to prosze o pomoc ;) dzieki

[email]
ale... fajowe z Was Dziewczyny!
Tzn. przypuszczalam, ze poznam na studiach jakies swiry...ale zeby jeszcze zanim zaczne porzadnie studiowac?
ha ha!:)
aaah, i ze poczulam sie zdeeecydowanie lepiej!
Poza tym soczek z Zywca to swietna propozycja! Ja sie pisze, a Wy?
i raz jeszcze poza tym... wlasnie wyjadam, jak ten chomik, muessli z opakowania - jakies dobre mam teraz.
i tylko jedyny problem w tym wszystkim polega na tym, ze jezeli nie przestane tego jesc, zaczne sie spozniac na zajecia!
z taka duuuuu... pka :)

ciesze sie na poznanie Was:)
mozna by tak na koszulkach lub czapeczkach wypisac swoje imiona, co by nie bylo, ze sie pogubilismy:)

Ps. odpowiadam na pytanie: jestem z okolic Zielonej Gory: obecnie: Bawaria :)
pozdrawiam!
Temat przeniesiony do archwium.
451-480 z 763

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie