Viadrina-"raz jeszcze, prosze"

Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 763
Kurcze chwilowo nie mialam internetu!A wiec jak vasil nadal aktualne jest zwiedzanie z toba Viadriny?chociaz te 2 godzinki?jutro z rana wyjezdzam ale nie wiem o ktorej tam bede. Moze chociaz napisz jak cie poznam czy cus bo zadzwonic raczej nie zadzwonie bo nie mam nic na koncie :/ pozdrawiam
musze ciebie przeprosic Tysi@, ale juz mam zaplanowana niedzile. Nic nie pisalas i myslalem, ze nie przyjedziesz. Jutro jade na jezioro i bede sie tam pewnie wylegiwal z ksiazkami caly dzien. Sorry, ze tak wyszlo!
Szkoda!no trudno nic sie nie stalo!najwyzej sama sobie pozwiedzam moze kogos spotkam !damy rade :)
to milej nauki nad jeziorkiem :)
Tysi, tam nie ma co zwiedzac, to zapchana dziura :P
Tiru-tiru trzymasz kciuki za naszych?:D Bo ja tak! POLSKA BIAŁOCZERWONI!!!! :D
ja jestem ciekawa jak ta szkola wyglada na zywo . skoro mam okazje tam pojechac to czemu nie?na jeden dzien.w sumie mialam nadzieje ze spotkam tam vasila i poopowiada mi o tym ale jak nie ma czasu to trudno :)
to piszcie ludziska czy sie dostaliscie do viadrinki!czyzby ta wspaniala wiadomosc odwiedzi was w sierpniu?trzymam za was (przyszli studenci Viadriny) kciuki! :D
taaaak... oby tylko ta wspaniala wiadomosc mnie w ogole odwiedzila...

Jak dobrze wstac skoro swit... mykam na freibad..
Pozdroffcie:)
Tysia, i jak? spodobala Ci sie Viadrina?

pozdrawiam cala mila grupe przyszlych Viadrinowiczow! :)
HEJ! Czy Wy wszyscy juz dostaliscie powiadomienia emailem,ze Wasze Antragi do nich doszly? Obawiam sie ,ze cos spieprzylam,albo czegos nie dolaczylam:( Ale nawet w takim wypadku powinni napisac! a nie sie czlowiek teraz stresuje..
Alicja, dwa pytania do Ciebie:
-kiedy wyslalas podania na Uni-assist
-czy Ty sama w okresie oczekiania na przyjscie wiadomosci z Berlina, wyslalas do nich wiadomosc z pytaniem o dotarciu dokumentow?

Jezeli nie, to proponuje Ci najlepiej do nich zadzwonic i spytac sie.
Pozdrawiam cieplo!
-nie wysylalam do Uni-Assist tylko bezposrednio do Immatrikulationsamtu, bo zdawalam niemiecka mature.
-pytalam na maila ,ale z tym bywa roznie. Jestes moze w posiadaniu nr na Viadrine? Do kogo wlasciwie powinnam sie zglosic?
Mój chłopak sam z siebie też majla nie dostał, dopiero jak do nich napisał to odpowiedzieli :) Widocznie tylko uni-assist odpisuje na to. Ja na Twoim miejscu zapytalabym się tam gdzie skladalas.
Hejo-Hej! ! ! !
Ale mnie tu dawno nie bylo!
Tak black_rose...kciuki trzymalam...ale wyszlo jak wyszlo :( no coz...Polska bialo-czerwoni....i tak jestesmy najlepsi ;]
Sluchajcie! Dostalam maila od uni-assist ;] tylko...napisali mi, ze nie odnotowali kasy i , ze mam na swoim koncie u nich teraz 30 euro na minusie..hm..nie bardzo wiem, skad to wzieli, skoro wsrod dokumentow, ktore im wyslalam byla rowniez kopia dowodu wplaty. Na szczescie tylko kopia, bo nie wiem jak inaczej bym miala im teraz udowodnic, ze wplacilam :P Bo jednak z banku do banku, to nie wierze, ze kasa by tydzien wedrowala, wiec kurcze...cos tu nie tak jest :P Albo zeruja...na biednych studentach (no prawie :D). Zaraz napisze do tego naszego Uni-Assist-Teamu :P
hej, czy wy wiecie może kiedy beda wyniki, bo słyszałam taka ploteczke ze dopiero pod koniec sierpnia, a to tak strasznie długgooooo ....:D
Oj Tiru-tiru ja też trzymałam i zdupili nasi :/ Ale w meczu z Brazylią pokazali, że ich poziom się podwyższył, a to pocieszające :D z drugiej strony lepiej, zebys sprawdziła czemu nie doszła opłata. Wyniki są mniej więcej w połowie sierpnia. Możemy jednak spróbowac dostać przecieki ;D Assiiaaa...:> z tego co wiem to Ty jestes najblizej Berlina...:> :P
Black rose, skad zaczerpnelas tak bledna informacje? Jestem w okolicach Monachium, co swiadczyloby o tym, ze jestem jedna z tych najdalej oddalonych od Berlina :P

Co do wynikow, z tego co sie orientuje, to wlasnie jak Ty sama napsialas, maja byc one w polowie sierpnia.

Co do wysylania kopii wplaty na konto Uni assist, trzeba bylo juz za pierwszym podejsciem wysylac oryginal :)

Pozdrawiam Wasi zycze milych wakacji!
A to coś musialo mi się pomylić :P Jeśli chodzi o dowód wpłaty to zawsze lepiej wysłać kopię, bo w razie jakiejś usterki tyu :"oni nie dostali wpłaty" ma człowiek oryginał i może im udowodnić, a w przeciwnym razie to może im naskoczyć :>
byc moze im chodzilo wlasnie o to, ze zamiast oryginalu dostali kopie.
ale i takie wyjscie, o ktorym Ty wspomnialas, jest sluszne.

ah, wiecie, co?
posluchajcie sobie utworu:
sunday bloody sunday, U2... :)
Yuppie!!
Mam wyjscie awaryjne:) dostalam sie na gospodarke przestrzenna na UAM:)

...teraz tylko czakam na wiesci z Viadriny...
Oj... bardzo mi sie podobala Viadrina a to miasto... nie wiem dlaczego piszecie ze Frankfurt nad Odra to jedna wielka dziura!moze dlatego ze sami pochodzicie z wielkich pieknych miast!dla mnie to piekne miasteczko!poznalam tam 3 studentki bardzo mile i opowiedzialy mi o zyciu w tej szkole!mam chetke na te szkole!musze tam sie dostac oczywiscie za rok a jak mi nie pyknie to za dwa latka!to moje najwieksze marzenie dobrze ze trzymam kontakt z jedna poznana studentka!jade na biwak nad jeziorko pozdrawiam wszystkich :*
Witam:)

Mam sprawe... czy ciezko jest znalezc mieszkanie do wynajecia w Slubicach? Poniewaz tak sobie mysle, ze moze jakas kawalerka czy male mieszkanie byloby wygodniejsze niz akademik. Szukalam w internecie i prawde mowiac znalazlam niewiele ofert. Heh...a moze ktos potrzebuje lokatorki?

Pozdrawiam:)
hmmmmmmmmm, ja własnie tak zastanawiam sie nad akademikiem i nad wynajmowaniem mieszkania. Ale może jednak zacznę od akademika :) i na miejscu się rozejrze za czymś :)
p.s. słyszałam ze szybciej jest znalezc cos we Frankfurcie (!) chciaz nie wydaje mi sie zeby to sie opłacało (np. taka kawalerka :)) ,chyba,że w kilka osob:).
pozdrawiam
Tak... w sumie to dobry pomysl zaczac od akademika bo latwiej o nowe znajomosci:) Co do wynajmu-jezeli o mnie chodzi to raczej nie chcialabym mieszkac sama (ze wzgl. na to, ze nie lubie mowic do scian i oczywiscie koszty). Mieszkania w Niemczech wcale nie sa takie drogie jakby sie wydawalo (nie liczac np: Monachium i podobnych miast) dlatego sadze, ze Frankfurt czy Slubice- roznica bedzie niewielka. Tylko nie wiem czy w tych miastach latwo o wynajm mieszkania...
:D sama mieszkać tez nie chce, ale co do mieszkan, nie mam pojecia jakie sa ceny. Rozmawiałam jednak z dziewczyna ktora studiuje na EUV i (według niej) we Frankfurcie jest o wiele łatwiej znalezc jakieś mieszkanko i nawet dosyc tanie, bo ludzie stamtąd sie wynoszą :), aha i ona kupiła czy też wynajęła to mieszkanie ze znajomymi ;). A ty Sanoczku tez na prawo?? :)
Tez na prawo:p chyba, ze mnie jakos zniesie bardziej na lewo...ale tego bym nie chciala:) hehe
i niepotrzebny byl caly ten stres... :)

http://www.euv-frankfurt-o.de/de/studium/bewerbung/bewerbung.html
hmmm,ja i tak cały czas sie stresuje ;D. A tak w ogole wybieracie sie na ten kurs przygotowujący do DSH?? a może już wszyscy tutaj nie musicie go zdawac;D?!
ale wy to macie fory z ta rekrutacja, jeszcze wam tak termin przesuneli!!
Nie ma, nie zgadzam sie, macie sie strasowac! :P
Temat przeniesiony do archwium.
211-240 z 763

« 

Brak wkładu własnego

»

Pomoc językowa - Sprawdzenie